Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,1 gerileyerek 10267 seviyesinden günü tamamladı. Sabah açılıştan sonra satışlarla karşılaşsa da ardından 10200 seviyesinden tepki alımlarıyla endeks yükselişe geçti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,1 gerileyerek 10267 seviyesinden günü tamamladı. Sabah açılıştan sonra satışlarla karşılaşsa da ardından 10200 seviyesinden tepki alımlarıyla endeks yükselişe geçti. Öğleden sonra 10325 seviyesini gören endeks kapanışa doğru satışlarla karşılaştı.

Bugün otomotiv ve beyaz eşya hisselerindeki alımlara karşın elektrik hisselerinde satışlar dikkatimizi çekti. BİST100 endeksindeki hisselerden 57 tanesi bugün düşerken 42 tanesi ise yükseldi.

Bugün sınai endeksi hafif yükselirken hizmetler endeksi düşüşteydi. Bugün elektrik endeksi %0,4 düştü, bankacılık endeksindeki düşüş ise %0,31 oldu. Ulaştırma endeksi yatay kapanış yaparken holdingler endeksi %0,14 yükseldi.

Endekste alımların ağır basması durumunda ilk olarak 10500 seviyesinin aşılmaya çalışılacağını düşünüyoruz. Düşüşlerde ise 10200 seviyesinin altında 10000 seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olduğuna inanıyoruz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,1 aşağıda 32,31 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler