Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa dünkü kazanımlarının bir kısmını bugün geri verdi. BİST100 bugün %1,06 düşüşle 7736 seviyesine geriledi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa dünkü kazanımlarının bir kısmını bugün geri verdi. BİST100 bugün %1,06 düşüşle 7736 seviyesine geriledi. Endeks sabah açılışta son üç haftanın zirvesini denedikten hemen sonra bir düzeltme yaşadı ve negatif tarafa geçti. Özellikle öğleden sonra derinleşen satışların da etkisiyle endeks dünkü kazanımlarının bir kısmını bugün geri vermiş oldu.

Bugünkü düşüşte bankalar daha dirençli kalırken, özellikle otomotiv, petro-kimya, içecek ve demir-çelik hisselerindeki satışlar BİST100’ü aşağıya çekti. BİST100’deki hisselerden bugün 81 tanesi düşerken 17 tanesi yükseldi. Endekste küçük hisseler büyük hisselere göre daha çok geriledi.

Sektör endeksleri arasında en fazla düşüş %3’ün üzerinde gerileyen gıda endeksinde yaşandı. Bankacılık endeksi günü yataya yakın pozitif tamamlarken telekom endeksi %0,66 yükseldi. Ulaştırma endeksi %0,41 düşerken holding endeksi %1,1 düştü. Elektrik endeksi ise %1,4 geriledi.

BİST100 bugün 100 günlük hareketli ortalamasına yakın bir seviyeden geri dönerek 50 günlük hareketli ortalamasının da altına sarktı. Endekste düzeltme hareketinin devamı halinde 7600 ve 7400 seviyelerini önemli destek seviyeleri olarak takip edeceğiz. Olası tepki alımlarında 7750 seviyesinin aşılması durumunda ise 7900 seviyesi ilk direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Bu seviyenin üzerinde ise 8000 önemli bir direnç seviyesi.

USD/TL ise bu akşam sabah bulunduğu seviye olan 29,94 civarında seyrediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler