Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed/Cook: “İstihdam ve enflasyon hedeflerimizdeki riskler azalıyor, dikkatli ilerlemeliyiz”

Fed üyesi Lisa Cook, ABD merkez bankasının faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağına karar verirken dikkatli ilerlemesi gerektiğini söyledi. Cook,…

Fed/Cook: “İstihdam ve enflasyon hedeflerimizdeki riskler azalıyor, dikkatli ilerlemeliyiz”

Fed üyesi Lisa Cook, ABD merkez bankasının faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağına karar verirken dikkatli ilerlemesi gerektiğini söyledi. Cook, para politikasını çok erken gevşetmenin ve çok yavaş hareket etmenin tehlikelerine işaret etti.

 

Cook, Harvard Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, enflasyonun düşmesine rağmen hala yüksek ve iş gücü piyasasının hala güçlü olduğunu belirterek “İstihdam ve enflasyon hedeflerimize ulaşma konusundaki risklerin daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini” söyledi.

Cook, “Fiyat istikrarının tamamen yeniden sağlanması, zaman içinde para politikasının gevşetilmesi konusunda temkinli bir yaklaşım gerektirebilir” ifadelerini kullandı.

Enflasyonu Fed’in yüzde 2’lik hedefe düşürmenin yolunun inişli çıkışlı ve düzensiz olduğuna dikkat çeken Cook, daha fazla politika ayarlamasına yönelik dikkatli bir yaklaşımın, güçlü iş gücü piyasasını korumaya çalışırken enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye dönmesini sağlayabileceğini kaydetti.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler