Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bundesbank Başkanı: Haziran’da faiz indirimi yapılırsa daha fazla politika gevşemesine gerek yok

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Euro bölgesi enflasyonunun hala inatçı olabileceğini, bu nedenle Haziran ayında Avrupa Merkez Bankası’nın…

Bundesbank Başkanı: Haziran’da faiz indirimi yapılırsa daha fazla politika gevşemesine gerek yok

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Euro bölgesi enflasyonunun hala inatçı olabileceğini, bu nedenle Haziran ayında Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından mutlaka daha fazla politika gevşemesinin gelmesi gerekmediğini söyledi.

 

Nagel, herhangi bir politika yapıcı tarafından itiraz edilmeyen ve bazıları tarafından “oldu bitti” olarak nitelendirilen Haziran ayındaki faiz indirimine destek verdi, ancak fiyat artışı konusunda endişeli olduğunu vurguladı.

Nagel, “Böyle bir adımı mutlaka bir dizi faiz indirimi takip etmeyecektir. Mevcut belirsizlik göz önüne alındığında, belirli bir faiz patikasına önceden taahhütte bulunamayız” diye konuştu.

Özellikle hala güçlü ücret artışından kaynaklanan ve mal enflasyonundan daha kalıcı olduğu kanıtlanan hizmet enflasyonu konusunda endişeli olduğunu ifade eden Nagel, “Enflasyonun zamanında ve sürdürülebilir bir şekilde hedefe döneceğine henüz tam olarak ikna olmuş değilim” dedi.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler