Sosyal Medya

Para-banka-finans

Çin Merkez Bankası’na göre ülkenin kamu borcu uygun seviyede

Çin Merkez Bankası, bankaların zorunlu karşılık oranlarını (RRR) daha da indirmek için yeterli para politikası alanı olduğunu duyurdu. Ekonomiyi desteklemek amacıyla daha fazla gevşeme önlemi alınması gerektiği yönündeki piyasa beklentilerini vurguladı.

Çin Merkez Bankası’na göre ülkenin kamu borcu uygun seviyede

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Xuan Changneng, düzenlediği basın toplantısında, “Çin’in para politikasında geniş bir alan ve zengin politika aracı rezervleri var ve RRR’yi düşürmek için hala yer var” ifadesini kullandı.

Çin Merkez Bankası (PBOC), Ocak ayında RRR’de son iki yılın en büyük indirimi olan 50 baz puanlık bir indirim yapmıştı. Analistler, ekonomiyi daha sağlam bir zemine oturtma çabaları kapsamında bu yıl en az bir indirim daha yapılacağına inanıyor.

Foreks’in haberine göre, Xuan, mevduat maliyetlerindeki düşüşün ve büyük ekonomilerdeki para politikalarındaki değişikliklerin Çin’in faiz oranı politikası operasyonlarına yardımcı olacağını vurguladı. Ayrıca, Çin’in etkin yatırımları teşvik edeceğini ve kapasite fazlalığını gidermeye yardımcı olacağını belirtti. Ülkenin nominal ekonomik büyüme hedefinin 2024 yılında %8 civarında olmasını beklediğini ifade etti.

Maliye Bakan Yardımcısı Liao Min de maliye politikasının 2024 büyüme hedefine ulaşmak için gerekli desteği sağlayacağını ve ülkenin kamu borcunun “uygun bir seviyede” olduğunu kaydetti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler