Sosyal Medya

Gündem

DEM Parti, CHP’ye gidiyor: “Anayasa Hazırlık Komisyonu” kuran DEM, Erdoğan’la görüşen Özel’e kendi yol haritasını sunacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni anayasa turu kapsamında bugün kapısını çaldığı DEM Parti, “Yol temizliğine ihtiyaç var” mesajı verdikten hemen…

DEM Parti, CHP’ye gidiyor: “Anayasa Hazırlık Komisyonu” kuran DEM, Erdoğan’la görüşen Özel’e kendi yol haritasını sunacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni anayasa turu kapsamında bugün kapısını çaldığı DEM Parti, “Yol temizliğine ihtiyaç var” mesajı verdikten hemen sonra yarın Özel ile görüşme kararı aldı.

T24’ün edindiği bilgiye göre, DEM Parti içinde geçen hafta yeni bir “Anayasa Hazırlık Komisyonu” kuruldu. Komisyon, yeni anayasa tartışmaları kapsamında demokratik bir anayasa için kendi yol haritasını oluşturmaya başladı. DEM’in, Erdoğan-Özel görüşmesinin ardından yapacağı ziyarette, komisyonun öneri ve beklentileri sıralanacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki kritik görüşme bugün yapıldı. İkilinin görüşmesinin ana gündem maddesini oluşturan “yeni anayasa” çalışmaları, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da Meclis trafiğini oluşturdu. Yeni anayasa turunun ilk ayağını Erdoğan-Özel görüşmesinden önce salı günü CHP’ye gerçekleştiren Kurtulmuş, bugün de DEM Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti yöneticileriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

“Yol temizliğine ihtiyaç var” mesajı

Kurtulmuş’un ziyaretinden sonra açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, ılımlı mesajlarının yanı sıra 12 Eylül anayasasının değişmesi ve “demokratik anayasa çerçevesinde yol temizliği ihtiyacına” vurgu yaptı.

Yeni bir anayasa için yapım sürecine dair beklentilerini sıralayan Hatimoğulları, “Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine Türkiye’nin ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Bu dönemde, elbette bir yol temizliğine ihtiyaç var. Türkiye’de bir demokratik anayasa yapım sürecini inşa edebilmek için, mevcut olan baskı sürecinin ortadan kalkması, antidemokratik uygulamaların ortadan kalkması, Anayasa’nın, AİHM kararlarının hükümlerinin uygulanması bizler açısından çok önemli” dedi.

Seçimden sonra ilk ziyaret

DEM Parti, Hatimoğulları’nın açıklamasının hemen ardından partinin yarın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret edeceğini duyurdu. Kurtulmuş’un ziyareti ve Erdoğan-Özel görüşmesinin olacağı gün yapılan duyuruya göre, DEM Parti heyeti yarın 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde Özel ile görüşecek. CHP-DEM arasındaki son ziyaretler, seçim öncesi “Türkiye İttifakı ve işbirliği” gündemleriyle gerçekleşmişti.

Yarınki görüşmeye, Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz katılacak.

Anayasa Hazırlık Komisyonu, DEM’in yol haritasını belirleyecek

T24’ün edindiği bilgiye göre, DEM Parti içinde geçen hafta yeni bir “Anayasa Hazırlık Komisyonu” kuruldu. Eş Genel Başkanların yanı sıra, Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Prof. Dr. Mithat Sancar ve parti içindeki hukukçulardan oluşan komisyon, yeni anayasa tartışmaları kapsamında demokratik bir anayasa için kendi yol haritasını oluşturmaya başladı.

Parti kaynaklarına göre, DEM’in CHP’ye yapacağı ziyarette de gündeme paralel şekilde komisyonun öneri ve beklentileri sıralanacak. Görüşmenin diğer maddelerini ise seçim sonuçları, yerel yönetimler, ekonomik kriz gibi gündemler oluşturacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler