Sosyal Medya

Ekonomi

Almundi: Yatırımcılar enflasyon yavaşlayana kadar TL tahvillerinden uzak duracak

Almundi’ye göre yabancı yatırımcılar enflasyon tersine dönüp yavaşlayana kadar Türk lirası tahvillerinden uzak duracak. Bu da Türk lirası cinsinden tahvillere…

Almundi: Yatırımcılar enflasyon yavaşlayana kadar TL tahvillerinden uzak duracak

Almundi’ye göre yabancı yatırımcılar enflasyon tersine dönüp yavaşlayana kadar Türk lirası tahvillerinden uzak duracak. Bu da Türk lirası cinsinden tahvillere yabancı girişinin en iyi ihtimalle yıl ortasına kadar gerçekleşmeyeceğini gösteriyor.

Avrupa’nın en büyük varlık yönetim şirketi Amundi SA’nın gelişmekte olan piyasalar borçlanma eş başkanı olan Sergei Strigo, Bloomberg News’a verdiği röportajda, “Benim hissim, uluslararası yatırımcıların yerel tahvil piyasasına girmesi için ideal olarak enflasyonun gerçekten düştüğünü görmek isterim. Ve henüz bunu görmedik. Benim için ana tetikleyici nokta bu olacaktır.” dedi.

Strigo’ya göre Amundi, yönetimindeki 2 trilyon doların bir kısmını Türk şirketleri ve hükümeti tarafından ihraç edilen döviz cinsinden borçlara yatırmış durumda ve liranın geleceği konusunda şu anda piyasanın fiyatladığından daha iyimser.

Para birimi nominal olarak kademeli olarak zayıflamaya devam edecek olsa da, vadeli kontratlar “çok fazla değer kaybı” anlamına geliyor, dedi ve Amundi’yi liraya “nötr bir maruziyete” sahip olarak tanımladı. Bir yıllık vadeli kontratlar, spot seviyeden yaklaşık %30 daha zayıf olan dolar başına 43 civarında işlem görüyor.

Strigo, para biriminin cazibesinin önemli bir kısmının “taşıma bileşeninden” kaynaklandığını söyledi. “Mutlak anlamda, Türk lirası mevcut seviyelerde 2024 yılı için potansiyel olarak pozitif getiri sağlayabilir.” dedi. sundu.

Amundi’ye göre Türkiye’deki yatırım durumuna ilişkin riskler Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belirginleşecek.

Merkez bankasının bu hafta kilit faiz oranını %42,5’ten %45’e yükseltme olasılığının, özellikle politika devamlılığı sağlanırsa, yerel borç lehine duyarlılığın değişmesine yardımcı olabileceğini söyleyen Strigo, “Enflasyon rakamlarının bugüne kıyasla biraz daha iyi seyrettiğini görmeye başladığımız anda, portföy girişleri için kesinlikle potansiyel var” dedi.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler