Sosyal Medya

Gündem

Husiler İran’a giden Yunan gemisine füzeyle saldırdı

Yemen'deki Husiler, Kızıldeniz'de gerilim artarken İran'a gitmekte olan bir kargo gemisine saldırdı. ABD ordusundan yetkililer, İran destekli Husilerin Yemen'den İran'a giden bir kargo gemisine saldırdığını belirtti. Saldırı sonucunda gemide ufak çapta hasar meydana geldiği ancak ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Husiler İran’a giden Yunan gemisine füzeyle saldırdı

Taşımacılık sektöründen kaynaklar, Husilerin İsrail-Hamas çatışması sırasında Filistinlilere destek vermek amacıyla gemi saldırılarına başladığını ve son saldırılarında ilk defa bir İran’a giden gemiyi hedef aldıklarını ifade etti.

ABD Merkez Komutanlığı, Husi militanlarının Yemen’deki kontrol ettikleri bölgelerden Babülmendep Boğazı yönünde iki füze fırlattığını ve bu füzelerin Kızıldeniz’de Brezilya’dan mısır taşıyan Yunan şirkete ait ve Marshall Adaları bayrağı taşıyan MV Star Iris kargo gemisine doğru hedeflendiğini açıkladı. Ancak, Husilerin sözcüsü Yahya Saree, televizyonda yayınlanan bir açıklamada geminin ABD’ye ait olduğunu iddia etti.

ABD’li yetkililer, geminin ufak çapta hasar aldığını ve mürettebatta yaralanan olmadığını belirtti. MV Star Iris’in varış noktasının İran’ın Bender İmam Humeyni kenti olduğu ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler