Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,37 gerileyerek 10045 seviyesinden günü tamamladı. Sabah seansın ilk saatinde endeks yukarı hareketini korudu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,37 gerileyerek 10045 seviyesinden günü tamamladı. Sabah seansın ilk saatinde endeks yukarı hareketini korusa da sonrasında kar satışları ile karşılaştık. Seansın son saatlerinde ise daha dalgalı bir piyasa vardı.

Bugün özellikle elektrik ve demir-çelik hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. BİST100 endeksindeki hisselerden 68 tanesi bugün düşerken 31 tanesi ise yükseldi.

Bugünün en çok artan sektör endeksi %0,96 ile sigortacılık endeksi olurken elektrik endeksi %1,24 düştü. Bankacılık endeksi günü yatay kapatırken holdingler endeksi %0,35 geriledi. Ulaştırma endeksi ise %0,19 yükseldi.

BİST100’ün dün aşmayı başardığı 10 bin seviyesinin bugün de üzerinde kalmış olması olumlu. Endekste alımların devam etmesi durumunda 315 dolar seviyesine denk gelen 10200 seviyesinin ilk etapta test edileceğini düşünüyoruz. Satışların ağır basması halinde ise 10000 seviyesinin de altına sarkmalarda 9800 seviyesinin destek olarak çalışmasını bekleriz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,3 aşağıda 32,40 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler