Sosyal Medya

Genel

Yazlık kiralamayı  düşünmeyin, moraliniz bozulur

Popüler adresler içinde en uygun kiralık evler ise Didim, Kuşadası ve Edremit’te.

Yazlık kiralamayı  düşünmeyin, moraliniz bozulur

Yaklaşan bayram tatili ve havaların ısınmasıyla hatırlanan yaz nedeniyle gözler Ege ve Akdeniz kıyılarına çevrildi. Bu yıl da yüzbinlerce hane tercihini yazlık kiralamaktan yana kullanacak. İmkânı olanlar ve uzun dönem kalmayı düşünenler satın alma seçeneğini de değerlendirecek. Peki bu yıl tatil bölgelerinde fiyatlar ve kiralar nasıl? Hürriyet ekonomi muhabiri Gülistan Alagöz TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Sertan Ünal’ın hazırladığı araştırmadan yola çıkarak yazlık piyasasını mercek altına aldı.

 

Bu yıl yazlık kiralamak da almak da bütçeleri zorlayacak. Bodrum’da ortalama metrekare satış fiyatı 200 bin liraya, haftalık 2+1 kirası ise 60 bin liraya çıktı. Ultra lüks sitelerde sezonluk kira 20-25 milyon lira. Çeşme ve Urla’da metrekare fiyatları 175-200 bin liraya ulaşırken, haftalık kira 35-50 bin seviyesinde. Antalya’da metrekare satış fiyatı 50-80 bin lira, haftalık kiralar ise 35-60 bin lira. Popüler adresler içinde en uygun kiralık evler ise Didim, Kuşadası ve Edremit’te.

 

EDREMİT’TE ORTA GELİRLİ İÇİN SEÇENEKLER VAR

 

-Balıkesir’in Ege Denizi kıyısında olan yazlık bölgeleri, yapılan havalimanı, İstanbul-İzmir otobanı ile daha çok tercih edilmeye başlandı. TSKB’nin araştırmasına göre, Edremit’te 2023 yılında yazlık konutların ortalama metrekare fiyatı 30 bin lirayken, bu sene 50 bin liraya ulaştı.

 

-Diğer yandan Ayvalık tarihi güzellikleri, doğası, konumu ve eski Rum evleri dokusu nedeniyle çok ilgi gören, turizm potansiyeli yüksek bir bölge. Arzın kısıtlı olduğu bölgede, yeni imara açılan alan olmaması sebebiyle mevcut yapıların restore edilerek satışa ve kiralamaya sunulduğu görülüyor. 2023 yılında yazlık konutların metrekare fiyatı 60 bin lirayken, bu sene 110 bin liraya çıktı. Yazlık kiralamaları genelde 3 ay üzerinden yapılırken, haftalıklarda Edremit’te gerekli bütçe ortalama 15 bin lira, Ayvalık’ta ise 30 bin lira.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler