Sosyal Medya

Genel

Merkez Bankası emeklileri sosyal tesisleri geri istedi: Hafize Gaye Erkan döneminde kapatılmıştı

Merkez Bankası emeklileri, eski Başkan Gaye Erkan döneminde kapatılan sosyal tesislerin yeniden açılması için yeni Başkan Fatih Karahan'a önerge sundu.

Merkez Bankası emeklileri sosyal tesisleri geri istedi: Hafize Gaye Erkan döneminde kapatılmıştı

Merkez Bankası (TCMB) emeklileri, önceki Başkan Hafize Gaye Erkan döneminde kapatılan sosyal tesislerin tekrar açılması talebiyle, yeni Başkan Fatih Karahan’a bir önerge sundu.

Önceden, Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Ankara’daki sosyal tesisi ile İzmir Özdere’deki tatil kampını tadilat nedeniyle kapattığı belirtilmişti. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, TCMB zararının seçim öncesi gizlenmesi amacıyla düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan D Grubu hissedarlarından Hasan İsdemil, küçük hissedarların yanı sıra Merkez Bankası emeklilerinin taleplerini de dile getirdi.

Hasan İsdemil, Merkez Bankası emeklilerinin sorunlarını kürsüden dile getirilmesi için kendisine ricada bulunduklarını ifade ederek, emeklilerin yoğun olarak kullandığı Ankara ve Özdere’deki sosyal tesislerin tadilat nedeniyle kapatıldığını ve bir daha açılmadığını belirtti. İsdemil, Başkan Karahan’a taleplerini yazılı olarak da iletti ve şunları söyledi: “Merkez Bankası emeklilerinin büyük bir kısmı Ankara’da yaşamaktadır ve Farabi Sokak’taki sosyal tesis, emeklilerin sık sık bir araya gelip kaynaşmalarını sağlıyordu. Ancak bu tesis kapatıldı. Emekliler, bu tesisin bir an önce tekrar hizmete açılmasını talep etmektedirler. Banka emeklilerinin mevcut gelirleriyle başka bir yerde tatil yapma imkanları yoktur.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler