Sosyal Medya

Ekonomi

Vatandaş motorin fiyatlarına isyan etti

Motorin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 55 kuruş zam geldi. Son zamla birlikte yılbaşından bu…

Vatandaş motorin fiyatlarına isyan etti

Motorin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 55 kuruş zam geldi. Son zamla birlikte yılbaşından bu yana motorine yüzde 19 zam gelmiş oldu. Akaryakıt fiyatına gelen zamlar vatandaşları isyan ettirdi.

 

Hüseyin Kaplan: Zamları takip edemez olduk. Devamlı zam geliyor. Arabayı satmayı bile düşünüyorum ne yapacağım diye. Bıktırdı bizi. Ben emekliyim. Kontağı çevirmeye korkuyorum. Acil bir iş olmayınca çıkmıyorum. Geçenlerde fişleri toplamıştım. Fişlerime baktım, sanki kısa sürede değil de yıllar öncesinin fişleriymiş gibi acayip farklar var.

Erdoğan Haşaş: Akaryakıt zamları bu ekonomik koşullarda hem firmaları hem de şoförlerin belini büküyor. Biz artık bu kadar zammın olmasını istemiyoruz. Ülkemizde bazı yerlerde gazlar, bazı yerlerde petroller çıkıyor. İndirim beklerken bizlere hep zamlar geliyor. Biz de bunlardan şikayetçiyiz. Akaryakıt zamlarında biraz indirim istiyoruz. Daha önce hemen hemen bin lira, bin 500 lira alıyordum şu an artık bazen arabayı kullanmak dahi istemiyorum. Kontağı çevirmeye korkuyorum. Her kontağı çevirmemizde sadece yakıtla bitmiyor. Bunun şarj dinomosu var, lastikleri var, yıpranması var. Onlar da artı bir maliyet. Masraflar yükseldi. Gerçekten akaryakıt zamları, taksiciler olsun, otobüsçüler, minibüsçüler, özel şirketler, şahıslar için aşırı şekilde yük oluyor. Ekonomi hep akaryakıta zam yapmakla da düzelmez. Akaryakıta zam geldi mi zaten bütün ürünlere zam geliyor, o da bizi zora sokuyor.

 

 

 

 

 

 

sozcu.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler