Sosyal Medya

Ekonomi

Ramazan kolisi ne kadar oldu? Marketlerdeki paketlerin fiyatı dikkat çekti!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte marketlerde satışa sunulan ramazan paketlerinde yüzde 16.3 ile yüzde 63 arasında değişen oranlarda fiyat artışları yaşandığı bildiriliyor. Bu yılın gıda enflasyonu yüzde 69.71 olduğu için ramazan paketlerindeki fiyat artışları da buna paralel olarak gerçekleşmiş durumda.

Ramazan kolisi ne kadar oldu? Marketlerdeki paketlerin fiyatı dikkat çekti!

Geçen yılın paketlerinde 229 TL’den başlayan fiyatlar, bu yıl yüzde 21.77’lik artışla 279.95 TL’ye çıkmış durumda. Diğer bir markette ise 229.90 TL’den satılan koli, yüzde 30 artışla 299.90 TL’ye satılıyor. Daha geniş içerikli bir kolinin fiyatı ise yüzde 16.3 artışla 499 TL olarak belirlenmiş. En kapsamlı paketlerden birinin fiyatı ise yüzde 63.6’lık bir artışla 899.90 TL olarak satışa sunulmuş.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, özellikle kurumsal şirketlerin tercih ettiği hediye kartlarına olan talebin de yükseldiği belirtiliyor. Edenred Türkiye’nin İnsan Kaynakları Direktörü İpek Baylav, ramazan yardımlarında hediye kartlarına olan talebin son 2 yılda yüzde 500 arttığını ifade etti. Hediye kartları, market dışı harcamaları da kapsayarak çeşitli ihtiyaçları karşılamak adına tercih edilmeye başlanmış durumda.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler