Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

OPEC+ kararı ile petrol beş ayın zirvesinde

OPEC+’nın mevcut arz kesintilerini Haziran sonuna kadar sürdüreceğini teyit etmesinin ardından petrol beş ayın en yüksek seviyesine doğru yükseldi. Brent…

OPEC+ kararı ile petrol beş ayın zirvesinde

OPEC+’nın mevcut arz kesintilerini Haziran sonuna kadar sürdüreceğini teyit etmesinin ardından petrol beş ayın en yüksek seviyesine doğru yükseldi.

Brent ham petrolü önceki iki seansta %2’den fazla yükseldikten sonra varil başına 89 doların üzerinde işlem görürken, West Texas Intermediate 86 dolara yaklaştı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri Çarşamba günü yaptıkları toplantıda herhangi bir politika değişikliği önermedi ve bu da önümüzdeki birkaç ay boyunca küresel piyasaların sıkı kalmasına yardımcı olacak.

Ancak OPEC+ kota seviyelerine uyum hala bir sorun teşkil ediyor. Irak, Mart ayında üzerinde anlaşmaya varılan hedeften daha fazla petrol pompaladı, ancak bunu telafi etmek için akışları dizginleme sözü verdi.

Sıkışan arz, nakliyede yaşanan aksaklıklar ve Ukrayna’nın Rus rafinerilerine yönelik saldırıları nedeniyle küresel ham petrol göstergesi bu yıl yaklaşık %16 arttı. Asya’da talebin canlandığına dair işaretler görülürken, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının daha düşük enflasyona dair daha net işaretler beklemesine rağmen, bu yıl ABD’de faiz indiriminin hala muhtemel olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler