Sosyal Medya

Ekonomi

Gözler emekliye zam düzenlemesinde… Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

Kabine toplantısı, emekliye ek zam düzenlemesi beklentisiyle gündemin üst sıralarında yer alıyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar...

Gözler emekliye zam düzenlemesinde… Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

Kabine toplantısı, emekliye ek zam düzenlemesi beklentisiyle gündemin üst sıralarında yer alıyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar…

 

 

Türkiye gündemini ve ekonomiyi yakından takip eden binlerce vatandaş, emekli maaşlarındaki düzenlemeleri merakla bekliyor. Memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 49,25’lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının yüzde 37,57’de kalması kamuoyunda beklentilere neden oldu. Bu durum, vatandaşların odak noktasını Kabine’den çıkacak olan emekliye ek zam düzenlemesine çevirdi.

 

Kabine toplantısı için araştırmalar hız kazandı. Son toplantının 6 Aralık’ta gerçekleşmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun takvimi nedeniyle 5 haftadır toplantı yapılamıyordu. 2024 yılının ilk Kabine toplantısı ise 16 Ocak 2024 Salı günü planlanıyor.

 

Toplantının gündeminde ise emekliye ek zam, en düşük emekli maaşı düzenlemesi ve öğretmen atamaları bulunuyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Daha düşük gelirli olanları destekleme politikası söz konusu. Bu yaklaşımımız devam ediyor elbette, en düşük emekli alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunları hükümetimiz Kabine’de tartışacaktır önümüzdeki günlerde, Kabine’de ele alınacaktır diye düşünüyorum, ardından da Meclis’imizin takdirine sunulacaktır.” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler