Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan’ın seçim sonrası hareket planında 3 hedef var

Yeni Şafak'ın bildirdiğine göre 3 konuya odaklanılacak.

Erdoğan’ın seçim sonrası hareket planında 3 hedef var

AKP 2 Nisan’da yaptığı MYK’da seçim sonuçlarını analiz etmeye başladı. Amaç, oy kayıplarının sebeplerini bulmak, il bazında seçimlere katılım oranında yaşanan düşüşleri anlamak ve oyların düştüğü bölgedeki iller tespit edilerek, o ile göre oy kayıplarının nedenlerini sıralamak. Analizlerin sonuçlarına göre AKP yerel seçimlerin ardından gelen 4 yıllık seçimsiz dönemde kendine yeni bir yol haritası çizecek.

Yeni Şafak’ın bildirdiğine göre 3 konuya odaklanılacak:

1. Ekonomik dalgalanmaya son verecek önlemler artırılacak. Geçtiğimiz yıl yayınlanan Orta Vadeli Program hedeflerine ulaşmak için çalışılacak.

2. Amaç alım gücünü yükseltmek: Hükümete göre ekonomik dalgalanmanın temelinde aşırı düşük faiz politikası yok. En azından başlık olarak geçmiyor. İşaret edilen, Kovid-19 salgının dünyada başlattığı enflasyonun Türkiye’nin de etkilenmiş olması. Hükümet gıda, konut ve otomobilde “fahiş fiyatın önüne geçmek için daha sıkı önlemler” almayı vaad ediyor. Yine işaret ettiği de baz etkisiyle yıllık enflasyonun yavaşlamaya başlayacağı yaz ayları.  Vaat olarak da Haziran ayının ardından enflasyonun düşmesiyle birlikte vatandaşın alım gücünü yükseltecek adımlar atmak. Enflasyonu tek haneye düşürmek hikayesi de devam ettirilecek.

3. Emeklilere Temmuz’da sürpriz zam gelebilir: Seçimin kaderini belirleyen seçmen kitlesinden biri de emekliler olarak görülüyor. Seçim öncesinde emekliye verilen zam toplumun büyük bir kesimi tarafından tartışmaya neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da seçim öncesi “Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” açıklamasını yapmıştı. Hükümet emeklilerin durumunu göz önünde bulundurarak temmuz ayında emeklilere yapılacak zam oranı üzerinde kapsamlı bir çalışma yapacak.

Yeni Şafak

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler