Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya ve Çin’den kaçan yatırımcıya Türkiye ev sahipliği yapabilir mi?

Çin ve Rusya'dan kaçan fon sermayelerinin Türkiye'ye yönelip yönelmeyeceği, Türkiye'nin ekonomik durumu ve yatırım ortamına bağlı olarak belirsizliğini koruyor.

Rusya ve Çin’den kaçan yatırımcıya Türkiye ev sahipliği yapabilir mi?

Türkiye, olumlu görüşlerin hakim olduğu bir dönemden geçse de, kimi analizlere göre yabancı yatırımcılar henüz hisse senedi ve tahvil yatırımlarında büyük pozisyonlar almaktan kaçınıyor.

Çin’deki ekonomik yavaşlama sinyalleri ve hükümetin teknoloji platformlarına yönelik olumsuz düzenlemeleri, Çin Borsa endekslerinde baskı yaratmaya devam etmektedir. Bu durum, bazı fonların Çin’den çıkmasına neden olmuş, ancak bu sermayenin Türkiye’ye yönlendirilip yönlendirilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre, fon yöneticisi Özgür Hatipoğlu, Çin’den kaçan sermayenin genellikle Avrupa, ABD ve Hindistan gibi ülkelerin varlıklarına yatırım yaptığını belirtiyor. Türkiye’nin önemli bir nakit akışı elde etmesi için swap hatlarının açılması gerektiğini ifade ediyor. Şu anda BIST 100 endeksinin fiyat/kazanç oranının oldukça düşük olduğunu belirten Hatipoğlu, ancak yabancı yatırımcının önemli olanın ucuzluktan ziyade, fonları rahatça alternatif kanallara yönlendirebilme serbestisi olduğunu vurguluyor.

Hatipoğlu’na göre, Türkiye’nin asıl nakit akışını görmesi için swap hatlarının açılması önemli bir adım olacak. Ancak, bu süreçte ekonomik politikaların, düzenlemelerin ve diğer faktörlerin de dikkate alınması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler