Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Japonya’da 744 milyar dolarlık bütçe onaylandı

Japonya'nın ulusal meclisi, 2024 mali yılı için 112,5 trilyon yenlik (744 milyar dolar) bütçeyi onayladı. Bu bütçe, Nisan 2024 ile Mart 2025 arasını kapsayacak şekilde yasalaştırıldı.

Japonya’da 744 milyar dolarlık bütçe onaylandı

Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, yaptığı açıklamada, bütçenin acil ve kaçınılmaz zorlukların üstesinden gelmeyi hedeflediğini belirtti.

Bloomberg’in haberine göre, Japonya’nın yaşlanan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan yeni bütçede, sosyal güvenlik için ayrılan miktar önemli bir yer tutuyor. Bütçenin yüzde 30’dan fazlası, yaşlanan nüfus ve düşen doğum oranları nedeniyle sosyal güvenliğe harcanacak.

Buna göre, sosyal güvenlik harcamalarına 37,7 trilyon yen (249 milyar dolar) ve ulusal savunma harcamalarına 7,9 trilyon yen (52,1 milyar dolar) ayrıldı. Ayrıca, deprem gibi afetlerle mücadeleyi ve salgınlarla başa çıkmayı içeren acil durum rezerv fonuna 1 trilyon yen (6,6 milyar dolar) tahsis edildi.

Mali yıl bütçesinin finansmanı için Japonya hükümeti, 35,4 trilyon yen (233 milyar dolar) değerinde devlet tahvili ihraç edecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler