Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

FÖŞ video: Tayland niye SÜPER LİGE çıkamadı?

Demokrasi olmadan kalkınma zor. Tüketim toplumu olma üretim toplumu ol. Beşeri ve fiziksel sermaye yatırımlarını artır. İklim değişikliğine karşı şimdiden tedbir al.

FÖŞ video:  Tayland niye SÜPER LİGE çıkamadı?

Seçimler geride kaldı, mübarek Ramazanı hayırlısıyla bitiriyoruz. Önümüzde uzun bir Bayram tatili var. Bu sürede sizi biraz değişik konularda bilgilendirmek, geleceği düşünmenize yardımcı olmak istiyorum.

 

• Tayland’ın hikayesini anlatacağım size. Kısa süreliğine de olsa Asya Kaplan’ı statüsünün eşiğine gelen, ama sonra aniden Durgunluk Dönemi’ne giren bu ülkenin hikayesi bizim için de dersler içeriyor.

• Bir çok uzman Tayland’ın kayıp onyılın eşiğine geldiği uyarısını yapıyor. Bence haklılar da, iklim değişikliği, siyasi eletin reform yapma isteksizliği, işgücünün beceri düzeyinin yükseltilememesi ve hızlı yaşlanma Tayland’ın Süper Lige çıkmasına engel olacak.

• Türkiye Mehmet Şimşek’in istikrar programı başarılı olunca “Peki, şimdi ne yapacağız?” sorusunu tartışacak.

• Tayland’ın hataların tekrarlamamak bir başlangıç olabilir.

• Nedir dersler? Demokrasi olmadan kalkınma zor. Tüketim toplumu olma üretim toplumu ol. Beşeri ve fiziksel sermaye yatırımlarını artır. İklim değişikliğine karşı şimdiden tedbir al.

Kanala Üye Olup, Özel İçerikleri İzlemek İçin Linke ► http://wedia.link/AtillaYesiladaKATIL tıklayabilirsiniz.

Artık ilginç gördüğüm dünya ekonomilerini anlatıyorum. Bir de Vietnam var:

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler