Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

BOJ eski yöneticisine göre Japonya faizde aceleci davranmayacak

BOJ eski yöneticilerinden Tsutomu Watanabe, Bank of Japan'ın (BOJ) faiz oranlarını yeniden artırmak konusunda aceleci davranmayacağını ve bir sonraki adımın muhtemelen en erken Ekim ayında geleceğini belirtti.

BOJ eski yöneticisine göre Japonya faizde aceleci davranmayacak

Japonya’nın önde gelen enflasyon uzmanlarından biri olan eski BOJ yetkilisi Tsutomu Watanabe’ye göre, BOJ muhtemelen faiz oranlarını yeniden yükseltme konusunda acele etmeyecek ve bir sonraki adım muhtemelen Ekim ayında olacak.

Tokyo Üniversitesi Ekonomi Profesörü Tsutomu Watanabe, Cuma günü yaptığı açıklamada, “Bir sonraki adımın bu kadar çabuk gelmeyeceğini düşünüyorum. BOJ muhtemelen verilere dayanarak politikasını ayarlayacak ve mantıksız bir şekilde hareket etmeyecek” dedi.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Geçen yıl BOJ başkanlığı için potansiyel bir aday olan Watanabe’nin görüşleri, yenin 34 yılın en düşük seviyesine yaklaşmasıyla BOJ’un hızla hareket edebileceği riskine işaret eden bazı BOJ gözlemcilerinin görüşleriyle çelişiyor. Profesör, bankanın enflasyon eğilimlerini ölçmek için biraz zaman ayırmasını beklediğini belirtti. Çünkü mevcut fiyat eğilimi çok güçlü değil.

Watanabe, BOJ’un geçen ay negatif faiz politikasını sona erdirme kararının, hizmet fiyatlarının cansız kalması ve 18-19 Mart toplantısından sadece birkaç gün sonra önemli bir veri olan enflasyon rakamları şeklinde kanıta dayalı bir politika hareketi gibi görünmediğini ifade etti.

“Acele etmek için bazı önemli nedenler olmalı” diyen Watanabe, zayıf bir yenin katalizör olma ihtimalinin düşük olduğunu ve BOJ’un istediği takdirde yen üzerindeki baskıyı bastırmak için güçlü sinyaller gönderebileceğini de ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler