Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’deki petrol üretimini soğuk hava vurdu

ABD'nin ham petrol üretimi, Ocak ayında soğuk hava koşullarının etkisiyle günlük 12,5 milyon varile (bpd) gerileyerek yüzde 6 oranında düştü. Enerji Bilgi İdaresi'nin (EIA) Cuma günü açıkladığı verilere göre, bu düşüş, dondurucu hava şartlarının ardından Aralık ayındaki rekor seviyeden yaşandı.

ABD’deki petrol üretimini soğuk hava vurdu

Verilere göre, ABD’nin en büyük petrol eyaleti Teksas’taki ham petrol üretimi Ocak ayında önceki aya göre yaklaşık yüzde 5 düşüşle günlük 5,4 milyon varile geriledi. Aynı dönemde Kuzey Dakota’daki üretim ise yaklaşık yüzde 13 düşüşle günlük 1,1 milyon varile düştü.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Ocak ayındaki şiddetli kar fırtınası, petrol üretimini büyük ölçüde azalttı. Kuzey Dakota’daki boru hattı yetkilileri, soğuk havanın bu eyaletteki petrol üretimini günde 600 bin varil ile 650 bin varil arasında yarı yarıya azalttığını belirtti. ABD’nin diğer büyük petrol üreten bölgeleri de benzer şekilde soğuk havadan etkilendi.

Aralık ayında ABD’nin ham petrol üretimi, 13,3 milyon varil ile tarihi zirvelere ulaşmıştı. Teksas, Kuzey Dakota ve New Mexico gibi büyük petrol üreticisi eyaletler, o aylarda rekor miktarda ham petrol üretmişlerdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler