Sosyal Medya

Döviz

Seçim bitti, TCMB piyasadan  döviz almaya başladı

TCMB devaluasyonu yavaşlatarak dolardan TL’ye geçişe ve dez-enflasyona destek verecek. Bu iyimser senaryoda başlıca risk, bu sabah Asya’da Brent petrolün $90/varil sınırına dayanması.

Seçim bitti, TCMB piyasadan  döviz almaya başladı

Yerel seçimlerin ardından piyasadaki döviz talebi tersine döndü. Dolar/TL’de düşüş yaşanırken, Merkez Bankası’nın uzun zaman sonra dövizde alıcı pozisyonuna geçtiği bildirildi.  Bu gün açıklanacak geçen haftaya ait verilerde, KKM’den çıkışların TL mevduata dönüştüğü haberini görebiliriz.  Ancak, yabancı  yatırımcıların seçim sonuçlarına tepkisi ancak gelecek hafta yayınlanacak verilerde görülecek.

TCMB net rezervlerinin artması, yerellerin döviz talebini düşürebilir.  Yaz aylarında güçlü geçmesi beklenen turizm sezonunun da etkisiyle, dolar/TL’de ani sıçrama beklentisi sona erer.  TCMB devaluasyonu yavaşlatarak dolardan TL’ye geçişe ve dez-enflasyona destek verecek. Bu iyimser senaryoda başlıca risk, bu sabah Asya’da Brent petrolün $90/varil sınırına dayanması.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 500 baz puanlık faiz artışı ve yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından piyasadaki döviz talebi tersine döndü.

Çeşitli basın kaynakları TCMB’nin döviz piyasalarında dün alıcı pozisyonuna geçtiğini belirtti.

TCMB’nin döviz alımları Dolar/TL’nin 31,90’a doğru gerilemesiyle başladı.

 

TCMB’nin döviz alımları doğrudan müdahale kapsamında olmadığı için toplam döviz alım miktarı açıklanmıyor.

Bu arada Merkez Bankası’nın rezervleri de yükselişe geçti. Bankacıların hesaplamalarına göre net rezervler geçen hafta yaklaşık 1 milyar dolar artış gösterdi. Faiz artışı sonrası net rezervler 200 milyon dolar artış göstermişti.

Bloomberg HT’ye bilgi veren kaynaklara göre TCMB’nin piyasada döviz alımları, Dolar/TL 31,90’a doğru inerken başladı. Bu alımlar gün boyu devam ederken, Dolar/TL akşam saatlerinde günlük yüzde 0,35 düşüşle 31,93 seviyesinde bulunuyor.

 

Dolar/TL bu sabah 32’nin altında.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler