Sosyal Medya

Döviz

FÖŞ video: Dünyada Kral Dolar, Türkiye’de TL

Videonun 2ci kısmında niye dolar/TL’nin yıl boyunca TCMB kontrolünde çok yavaş yükseleceğini anlatacağım. Önemli bir neden, Pazartesi açıklanan enflasyon verisinden sonra TCMB’nin ek faiz artırımı yapmasının kaçınılmaz hale gelmesi.

FÖŞ video:  Dünyada Kral Dolar, Türkiye’de TL

Dünyada kral Dolar, Türkiye’de TL

 

Bu yayına sponsor olan Cambly’e teşekkürlerimle

Yeni yıla girerken, konsensus doların majör para birimlerine karşı değer kaybedeceği yönündeydi. Aradan sadece 2 ay geçti, ve dünya tersine döndü. Artık, dolar endeksinin yıl boyunca değer kazanması çok daha olası. Niye? ABD diğer gelişmiş ülkelere nazaran çok daha hızlı büyürken, Fed’in faiz indirimleri de gecikecek. Bir de Trump’ın yeniden seçilmesi dolara destek verir. Nasıl mı? İzleyin!

 

Türkiye’de ise Mehmet Şimşek çok açık ve net bir şekilde seçimden sonra TL’nın devaluasyona maruz kalmayacağını ifade etti. Biliyorum, siyasetçinin her sözüne inanılmaz, ama Pazartesi günü yaptığı açıklamalar çok ikna ediciydi. Videonun 2ci kısmında niye dolar/TL’nin yıl boyunca TCMB kontrolünde çok yavaş yükseleceğini anlatacağım. Önemli bir neden, Pazartesi açıklanan enflasyon verisinden sonra TCMB’nin ek faiz artırımı yapmasının kaçınılmaz hale gelmesi.

Kanala Üye Olup, Özel İçerikleri İzlemek İçin Linke ► http://wedia.link/AtillaYesiladaKATIL tıklayabilirsiniz.

Kanala Abone Olmak için Linke ► http://wedia.link/AtillaYesiladaYouTu… tıklayabilirsiniz tıklayabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler