Sosyal Medya

Borsa

Powell’ın açıklamaları piyasalara nasıl yansıdı?

Wall Street yatırımcıları, Jerome Powell’ın güçlü ekonominin yetkilileri şimdilik beklemede tutacağını ancak Federal Rezerv’in bu yıl faiz indirimine gitmesini beklediğini…

Powell’ın açıklamaları piyasalara nasıl yansıdı?

Wall Street yatırımcıları, Jerome Powell’ın güçlü ekonominin yetkilileri şimdilik beklemede tutacağını ancak Federal Rezerv’in bu yıl faiz indirimine gitmesini beklediğini yinelemesiyle rahat bir nefes aldı.

Fed Başkanı ayrıca gevşeme politikasına başlamak için enflasyonun merkez bankasının %2’lik hedefine ulaşmasını beklemediğini söyledi.

Hisse senetleri ve tahviller yükseldi.

S&P 500 5.100 seviyesini geri alırken, Nasdaq 100 %1’in üzerinde yükseldi. Nvidia Corp. megakapaklardaki kazançlara öncülük etti. New York Community Bancorp, bankanın öz sermaye artırımı arayışında olduğu yönündeki bir haberin ardından düşüşe geçti. CrowdStrike Holdings Inc. siber güvenlik şirketinin yükseliş tahmini yayınlamasının ardından %12 yükseldi.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri altı baz puan düşerek %4,09’a geriledi. Bitcoin 66.000$’ın üzerine çıkarak yükselişini sürdürdü.

Harris Financial Group’tan Jamie Cox, “Fed, işgücü piyasası çatırdamaya başlayana kadar daha yüksek oranlarda oturmayı göze alabilir,” dedi. “Maksimum istihdam, faiz indirimleri için iki zorunluluktan daha güçlü olanı ve bu noktada indirimleri zorlayacak bir durum yok. Dolayısıyla Fed’in enflasyonla mücadelede şimdilik bir serbestisi var.”

Powell ayrıca, merkez bankasının büyük kredi kuruluşlarının daha fazla sermaye tutmasını zorunlu kılma planını önemli ölçüde değiştirebileceğini söyledi – bu Wall Street devleri için büyük bir kazanç anlamına gelecek bir hareket. Bu arada Fed Başkanı, ticari gayrimenkulden kaynaklanan riskin ‘yönetilebilir’ olduğunu kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler