Sosyal Medya

Borsa

Nikkei 225 endeksi rekor kırdı

Japonya'da Şubat ayında enflasyonun hızlanmasıyla Nikkei 225 endeksi 41.000 seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak Hong Kong hisseleri %3 düştü.

Nikkei 225 endeksi rekor kırdı

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi, ülkenin enflasyonunun Şubat ayında artmasıyla diğer Asya-Pasifik piyasalarının gerilemesiyle Cuma günü kısa süreliğine 41.000 seviyesini aşarak rekor kırdı. Japonya’nın Şubat ayı manşet enflasyon oranı, bir önceki ay %2,2 iken %2,8’e yükseldi. Taze gıda fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon ise %2’den %2,8’e yükseldi. Japonya Merkez Bankası (BOJ), Salı günü yaptığı para politikası açıklamasında “yüzde 2’lik fiyat istikrarı hedefine sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşılacağını” belirtti.

Ancak Nikkei endeksi öğle tatilinde 41.000 seviyesinin hemen altında işlem görmeye başladı ve sonunda dalgalı bir seyir izleyerek %0,1 artış gösterdi. Yeni bir rekor kıran Topix endeksi ise %0,41 oranında yükseldi.

Bloomberg HT’nin derlediği bilgilere göre, Hong Kong’un Hang Seng endeksi, elektrikli araç stoklarının etkisiyle %3 düşüş yaşadı. Anakara Çin’in CSI 300 endeksi de %1,49 oranında geriledi. Hang Seng Tech endeksi ise Li Auto hisseleriyle birlikte %4,3 düştü.

Güney Kore’nin Kospi endeksi, Asya’daki lider yükselişin ardından %0,48 oranında değer kaybederken, küçük ölçekli Kosdaq endeksi ise marjinal bir kayıp yaşadı. Avustralya’da S&P/ASX 200 endeksi %0,38 oranında geriledi, Tayvan Ağırlıklı Endeksi ise merkez bankasının faiz oranlarını artırmasının ardından yatay çizgiye yakın bir seyir izledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler