Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul 3 hisseye tedbirle başladı

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlere kısa süre kala Borsa İstanbul seçim haftasına yatay giriş yaptı. BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlemlerinde 9.113 puandan işlem gördü.

Borsa İstanbul 3 hisseye tedbirle başladı

BIST 100 endeksi, haftaya yatay bir seyirle 9.113,27 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,77 puan ve yüzde 0,02 değer kazanarak 9.113,27 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,08 ve holding endeksi yüzde 0,03 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,38 ile taş toprak olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,61 ile tekstil deri oldu.

Cuma günü, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,32 değer kaybıyla 9.111,50 puandan kapattı.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.000 seviyelerinin destek, 9.200 ve 9.300 puanın ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamalara göre, haftanın ilk işlem gününe tedbirle başlayan hisseler şunlardır:

1. PEKGY: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında bugünden itibaren kredili işlemlere konu edilemeyecek.
2. PAPIL: Brüt takas uygulanacak ve kredili işlem yasağı tedbiri devam edecek.
3. KENT: Bir ay süreyle emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içermektedir. Ayrıca, halihazırda uygulanan diğer tedbirler de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Hafta boyunca tedbirleri kalkacak hisseler ise şu şekildedir:

– Bugün (26 Mart Pazartesi): BORSK payının kredi işlem tedbiri ve BNTAS’ın kredili işlem ile brüt takas tedbiri kalkacak.
– 26 Mart Salı: PKENT payının kredili işlem yasağı; YONGA payına uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri; UFUK payına getirilen kredili işlem yasağı, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri için son gün olacak.
– 27 Mart Çarşamba: LUKSK için kredili işlem yasağı tedbiri kalkacak.
– 28 Mart Perşembe: SMART ve INTEM payları için kredili işlem yasağı; KERVN, MEPET ve TGSAS payları için konulan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri için son gün olacak.
– 29 Mart Cuma: ISGSY için uygulanan kredili işlem yasağı ve EMNIS payı için getirilen kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri sona erecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler