Sosyal Medya

Borsa

BIST Endeksi düşerken o hisseler dikkat çekti!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,31'luk bir düşüşle 8.744,58 puan seviyesinden tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 115,93 puan azalırken, toplam işlem hacmi 108,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

BIST Endeksi düşerken o hisseler dikkat çekti!

Bankacılık endeksi yüzde 1,89 ve holding endeksi yüzde 1,02 oranında değer kaybederken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,24 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 6,04 ile bilişim oldu.

Analizlere göre, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi için acele edilmeyeceği yönündeki açıklamalarının piyasalarda oynaklığı artırdığı belirtiliyor. Yurt içinde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, yarın Almanya’da fabrika siparişleri, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması takip edilecek.

BIST 100 endeksinin teknik analizine göre, 8.700 ve 8.600 seviyeleri destek, 8.900 ve 9.000 puan ise direnç konumunda bulunuyor.

Bugün BIST 100 endeksinde bilişim sektöründeki yüzde 6,04’lük gerileme, teknoloji, tekstil ve kobi sektörlerindeki yüzde 4’lük düşüşle beraber endeksin düşüş eğilimini güçlendirdi. Banka ve elektrik sektörlerindeki yüzde 2’lik gerileme de düşüşe katkı sağladı. Ancak, spor sektöründeki yüzde 4,24’lük artış endeksin üzerinde pozitif bir etki bıraktı.

BIST 100 endeksinde günün en çok yükselen hisseleri arasında KARSN, FROTO, MAVI, TUPRS ve IPEKE yer aldı. En çok gerileyen hisseler ise BERA, EUREN, MIATK, BRSAN ve BRYAT oldu.

Piyasada, KARSN’nin tavan fiyatına ulaşması dikkat çekti ancak son finansal verilere göre şirketin kısa vadeli borç yükümlülükleri ile ilgili bazı endişeler bulunuyor. Borsa İstanbul genelinde ise kapanışa doğru 15 hisse tavan fiyatından işlem görürken, DOBUR, KAPLM ve ALCAR gün boyunca kazançlarını sürdürdü. Ancak, gün içinde taban fiyatına gerileyen hisse sayısı da 30’a yaklaştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler