Sosyal Medya

Borsa

BIST dalgalanırken en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul, 5 Mart Salı günü BIST 100 endeksinin büyük bir bölümünde yatay hareket etmesine rağmen, gün sonunda yaşanan satış dalgasıyla volatilitesini artırdı. Endeks, gün içinde 8.970 puana kadar yükselirken, son saatlerde yaşanan satış baskısıyla 8.814 puana kadar geriledi. Ancak hızlı bir toparlanma göstererek günü yeniden 8.900 puan bandında tamamladı.

BIST dalgalanırken en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Sektörel bazda, bugün petrokimya, kobi ve metal eşya sektörleri %0,5 ile %1 arasında kısmi yükselişlerle öne çıktı. Bilişim, teknoloji, gayrimenkul ve faktöring ise %2 düşüşle endeksi aşağı çekti. Endeks içinde sınai sektör, yüksek işlem hacmiyle dengeyi sağlarken, mali ve hizmet endeksi son saatlerde yarım puan civarında bir düşüş yaşadı.

BIST 100’e dahil hisseler arasında gün sonuna doğru en çok yükselen hisseler şunlardı: PENTA, KOZAA, IPEKE, AKSA, ZOREN. En çok düşen hisseler ise MIATK, ALFAS, KORDS, ASTOR, SISE oldu.

Borsa İstanbul genelinde ise TGSAS, SMART, KAPLM gibi paylar, tavan fiyatına ulaşan 30’un üzerindeki hisseler arasında yer aldı. PEKGY, BRKVY, PCILT, PATEK ve KRONT ise taban fiyatına gerileyerek günü en çok düşen hisseler olarak tamamladı.

BIST 100 endeksi günü %0,53 değer kaybıyla 8.860,52 puandan tamamlarken, bankacılık endeksi %0,79 ve holding endeksi %0,66 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran madencilik (%4,13), en çok gerileyen ise finansal kiralama faktoring (%2,49) oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimine yönelik belirsizlik nedeniyle risk iştahının düşük seyrettiğini belirtiyor. Yarı iletken çip ve yapay zeka şirketlerine olan ilgi devam ederken, ABD istihdam verileri öncesinde yatırımcılar temkinli davranıyor.

Borsa İstanbul’da 6 Mart Çarşamba günü için teknik olarak 8.800 ve 8.700 seviyelerinin destek, 8.900 ve 9.000 puanın ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor. Yatırımcılar, ABD’de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı ve Fed Bej Kitap raporunu takip edecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler