Sosyal Medya

Borsa

BIST 100’de seçim sonrası kazandıran hisseler

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 1 Nisan Pazartesi günü kararsız bir seyir izlerken gün sonunda hafif bir pozitiflik sergiledi. Endeks, %0,17'lik bir artışla 9.157 puandan kapanış yaparak işlem gününü tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 107,7 milyar lira oldu.

BIST 100’de seçim sonrası kazandıran hisseler

Bankacılık endeksi %2,08 ve holding endeksi %1,41 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en çok kazanan %2,36 ile spor, en çok kaybeden ise %5,39 ile madencilik oldu.

BIST 100 endeksi, günün başında %1’lik bir yükselişle 9.258 puana kadar çıktı ancak daha sonra %3,2’yi bulan bir düşüş yaşayarak 8.961 puana kadar geriledi. Öğleden sonra ise kısmi bir toparlanma görülerek endeks, son saatlerde %0,2’ye yakın bir artışla 9.160 puana yükseldi. Seçim sonrası fiyatlamalarda belirsizlik gözlemlendi.

Dolar/TL ve euro/TL’de öğleden sonra düşüşler yaşanırken, dolar/TL 32’nin altına gerileyerek %1’lik bir düşüşle 32 seviyesinde işlem gördü. Euro/TL ise %1,5 oranında bir düşüşle 34,44 seviyelerinde işlem gördü.

Banka, holding, ulaştırma ve spor sektörleri günü artıda tamamlarken; çimento, gayrimenkul ve bilişim sektörleri haftaya en çok düşenler arasında yer aldı. Endeks ağırlığına göre mali endeks %1’in üzerinde bir artışla borsayı desteklerken, hizmetler ise yarım puanlık bir artışla katkı sağladı. Sınai endeksi ise %1,3’lük bir düşüşle borsayı aşağı çeken sektör oldu.

BIST 100’de en çok kazandıran hisseler arasında gün sonunda KCHOL, EUPWR, SMRTG, GESAN ve YEOTK yer alırken; en çok düşen hisseler arasında ise BOBET, IZENR, HEKTS, EUREN ve EKGYO bulunuyordu. En yüksek işlem hacmine sahip hisseler ise ISCTR, EKGYO, YKBNK, AKBNK ve THYAO olarak sıralandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler