Sosyal Medya

Borsa

Şişecam finansal sonuçlarını açıkladı

Şişecam, 2023 yılının 9 aylık döneminde konsolide net satışlarını 95 milyar TL seviyesine yükseltti. Ayrıca, Şişecam'ın 9 aylık dönemdeki ihracat miktarı 814 milyon dolar olarak kaydedildi.

Şişecam finansal sonuçlarını açıkladı

Şişecam, 2023 yılının 9 aylık döneminde konsolide net satışlarını 95 milyar TL seviyesine yükseltti. Ayrıca, Şişecam’ın 9 aylık dönemdeki ihracat miktarı 814 milyon dolar olarak kaydedildi.

 

 

Şişecam, 2023’ün 9 aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde Şişecam’ın konsolide net satışları 95 milyar TL (4,3 milyar dolar) seviyesine ulaştı. Ayrıca, Türkiye’den yapılan ihracat ve Türkiye dışında gerçekleştirilen üretimlerden kaynaklanan uluslararası satışların, konsolide satışlar içindeki payı yüzde 64 olarak gerçekleşti.

 

Şişecam, bu dönemde toplam yatırımlarını 11,9 milyar TL (534 milyon dolar) olarak açıkladı. İhracat miktarı ise 814 milyon dolar olarak kaydedildi. Şirket, bu dönemde 3,9 milyon ton cam üretirken, 3,4 milyon ton soda külü ve 2,8 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

 

Açıklamaya göre, Şişecam, Hindistan’daki düz cam fırınını yaklaşık 56 milyon dolarlık soğuk tamir yatırımıyla devreye aldı ve 264 kişiye istihdam sağladı. Ayrıca, Mısır’da cam ev eşyası fırını için yapılan soğuk tamir ile Mısır’daki cam ev eşyası üretim kapasitesini yıllık 35 bin tona yükseltti.

 

Şişecam, Eylül ayında Lüleburgaz’da otomotiv camı üretimine özel olarak tasarlanmış ilk float hattını yaklaşık 190 milyon dolarlık yatırımla devreye aldı. Bu yeni hat, yüksek verimlilik ve kapasite kullanımı sağlayarak yıllık 200 bin ton kapasiteye sahip ve ayrıca 114 kişiye ek istihdam olanağı sunuyor.

 

Şişecam, halihazırda devam eden yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Dünya genelinde en yüksek kapasiteye sahip 5 düz cam yatırımından biri olan Tarsus’taki TR9 float hattının inşaatına devam ederken, Lüleburgaz’daki TR1 float hattı üzerinde soğuk tamir ve kapasite artışı çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, cam ambalaj pazarındaki artan talebi karşılamak amacıyla Türkiye ve Macaristan’daki cam ambalaj tesislerinde yeni yatırımlara hazırlanılıyor. ABD’deki soda külü yatırımları da planlandığı şekilde ilerliyor.

 

Ayrıca, Şişecam, yazılım teknolojileri alanındaki ilk yatırımını yapmak üzere Türk teknoloji şirketi ICRON ile bir anlaşma imzaladı. Bu ortaklık ile Şişecam, operasyonel mükemmellik ve optimizasyon yaklaşımını daha da geliştirerek büyümeyi hedefliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler