Sosyal Medya

Piyasa

Perakende sektöründe harcamalar 2022’yi güçlü kapattı

Perakende ticaret sektöründe satış hacmi ve cirolar 2022’nin Kasım ayında da yıllık bazda artmaya devam etti. Tüketim iştahının yılın son…

Perakende sektöründe harcamalar 2022’yi güçlü kapattı

Perakende ticaret sektöründe satış hacmi ve cirolar 2022’nin Kasım ayında da yıllık bazda artmaya devam etti. Tüketim iştahının yılın son aylarında güçlü bir görünüm sergilediği izlendi.

2022 yılı genelinde incelendiğinde, gıda harcamalarındaki artış gıda dışı gruba göre daha istikrarlı bir görünüm sergilediği gözlendi. Öte yandan, gıda harcamaları artış hızı bakımından gıda dışı sektörlere göre daha zayıf bir performans kaydetti.

Kartlı harcamalar verilerine göre giyim ve aksesuar harcamalarında Aralık ayı ortalaması diğer gıda dışı
segmentlerin gerisinde kaldı. Mobilya ve beyaz eşya harcamalarında yılsonuna doğru bir hareketlenme
gözlenmekle birlikte konut piyasasındaki yavaşlamaya paralel olarak harcamalar aylık ortalamalara göre bir miktar hız kesti. Elektronik ürün grubunda ise özellikle 2022’nin Kasım ayında belirgin artışlar izlenirken, Aralık’ta bu harcama grubundaki artış oranında da gerileme kaydedildi.

Perakende ticaret sektöründeki toparlanma AVM ciroları ve ziyaretçi sayılarında da izlendi. Öte yandan, yılın son çeyreğinde AVM’lerin ziyaretçi sayısında yatay bir görünüm izlenirken, reel bazda bakıldığında ciro büyümesi yavaşladı.

 

 

ekonomi.isbank.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler