Sosyal Medya

Gündem

Şimşek ve Erdoğan: Kapalı kapılar ardında 2. görüşme

Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat, Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2. bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni…

Şimşek ve Erdoğan: Kapalı kapılar ardında 2. görüşme

Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat, Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2. bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla ikili arasında yeni bir randevu olacağını günler öncesinden yazmıştı.

Seçim tarihi yaklaştıkça tarafların, vatandaşın en çok şikayetçi olduğu konu ekonomi yönünde çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay seçimlerden sonra Türk ekonomisinin başına getirmeyi istediği eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ak Parti Genel Merkezi’nde görüşmüştü.

Görüşme sonrası ise Mehmet Şimşek aktif siyaseti düşünmediğini ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifini reddettiğini söylemişti.

Birçok kişi söz konusu görüşmeden sonra Mehmet Şimşek meselesinin kapandığını düşünse de Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, ikinci bir Mehmet Şimşek görüşmesinin yapılacağını günler önceden yazmıştı.

Bugün Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat o görüşmenin kapalı kapılar ardında gerçekleştirdiğini yazdı.

İşte Hande Fırat’ın Şimşek-Erdoğan görüşmesi ile ilgili köşe yazısındaki o kısım:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ikinci görüşmesini yaptı. Şimşek’in rahatsızlığı olduğunu, tedavi gördüğünü daha evvel yazmıştım. Stresten uzak durması gereken Şimşek’in, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol alacağını belirteyim. Şimşek’in yeni program için her türlü desteği vereceğini söylediği belirtiliyor.”

Mehmet Şimşek ile Ak Parti tarafı arasında ikinci bir görüşme yapılacağını Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla günler önceden yazmıştı.

İşte Toygun Atilla’nın o yazısı:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisinin başına getirmeyi arzuladığı eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile 20 Mart’ta Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde görüşmüştü. 

Görüşmenin ardından AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin ‘olağan’ olduğunu belirterek Mehmet Şimşek’in aktif siyaseti düşünmediğini ifade etmişti. 

Mehmet Şimşek ise, o görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Sn. Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine kabulleri için çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeniyle aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum” demişti. 

O günden sonra herkes Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesi konusunun rafa kaldırıldığını düşündü. 

Oysa ki, 

20 Mart’taki o görüşmenin ardından Mehmet Şimşek’in telefon diplomasisi hiç bitmedi. 

Hem muhalefet hem de iktidar partisinin kurmayları Mehmet Şimşek ile teması hiç kesmedi. 

Türkiye’de alışık olmadığımız bir siyasetçi portresine sahip olan, etik değerler konusundaki hassasiyeti ile örnek bir duruş sergileyen Mehmet Şimşek, AK Parti’den gelen çağrılara kayıtsız kalamadı. 

Yurtdışında olmasına rağmen kendisine yapılan ikinci davet çağrısı üzerine Ankara’nın yolunu tuttu.

Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da tekrar buluşacak veya yola birlikte devam kararı alacak ya da bu konuyu bir daha gündeme getirmemek üzere yollarını ayıracaklar.”

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler