Sosyal Medya

Politika

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Partiden ayırırım’ açıklamalarına sert eleştirilerde bulundu!

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'partiden ayıracağım' sözlerine yanıt verdi.

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Partiden ayırırım’ açıklamalarına sert eleştirilerde bulundu!

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘partiden ayıracağım’ sözlerine yanıt verdi.

 

 

Özel, Eskişehir İl Başkanlığı’nı ziyaret ederken basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir genel başkan seçecekler, onun arkasında siyaset yapmak parti ahlakının gereğidir. Ama daha yapılmamış kurultaydan, kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, baba evinin kapılarını açmayı vadediyorum.”

 

CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibiyle kendi ekibi arasında bir fark olduğunu vurgulayan Özgür Özel, şu sözlerle açıklamalarda bulundu: “Genel Başkanımızın ekibinde de bizim ekibimizde de geçmişte uzun dönemler boyunca partiye büyük hizmetlerde bulunmuş, deneyim dolu büyüklerimiz bulunmaktadır. Ancak aralarında bir fark mevcuttur.

 

Genel Başkanımızın ekibindeki uzun yıllar birlikte görev yapmış deneyimli arkadaşlar, ‘Genel Başkan devam edecek, biz de devam edeceğiz’ diye düşünmektedirler. Bizim ekibimizdeki tecrübeli arkadaşlar ise ‘Değişim bizden başlamalıdır’ görüşünü benimsemektedirler. ‘Hiçbir göreve talip olmayacağız, genç kadroların yanındayız ve onları destekliyoruz’ şeklinde bir duruş sergilemektedirler.”

 

Özel ayrıca, “Parti Meclisi listelerimize ve yönetim listelerimize göz attığınızda, milletvekili grubundan, Parti Meclisi grubundan genç, enerjik isimlere, birçok kadın üyeye rastlayacaksınız. Gözlerinizi CHP örgütünün üyelerine çevirdiğinizde, CHP örgütünün önerdiği isimleri göreceksiniz” şeklinde devam etti.

 

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün tüzük değişikliği hakkındaki açıklamalarını değerlendirirken şunları söyledi: “Dünden itibaren tüzük değişikliği konusunda bir tartışma başladı. Tüzük değişikliği nasıl olacak, tüzük meselesine nasıl bakıyorsunuz?

 

Elimizde bulunan Tutum Belgesi, genç ekibimizin dünya çapındaki sosyal demokrat partileri doğru bir şekilde analiz eden, CHP’nin altı okunu tarihsel bir zeminde benimseyen, gerçekçi bir temele dayanan ve partinin ve Türkiye’nin sorunlarına nasıl yaklaştığımızı açıklayan bir belgedir.”

 

Özgür Özel, partinin ve Türkiye’nin sorunlarına yaklaşımlarını Tutum Belgesi aracılığıyla ifade etmekte ve tüzük değişikliği konusunda bu temel üzerinde düşünmekte olduğunu belirtti.

 

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım” şeklindeki sözlerine eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

 

“Sayın Genel Başkan diyor ki ‘Kurultayı yapacağız, ondan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım.’ İlk olarak belirtmeliyim ki, kurultay sonucunda CHP’nin üyeleri ve CHP’nin yetkilendirdiği delegeler tarafından belirlenecek olan yeni genel başkanı seçecekler. Kurultay sonrasında tek sesli birlik ve dayanışmaya ihtiyaç vardır, bu zaten delegelerimiz tarafından sağlanacaktır. Bir genel başkan seçildiğinde, onun liderliğinde siyaset yapmak parti ahlakının bir gereğidir. Ancak henüz yapılmamış bir kurultaydan veya kurultay sonrası, partiyi terk etmeye odaklanmak yerine, babaevinin kapılarını açmayı vaat ediyorum.”

 

Özgür Özel, genel başkanlık seçimini ve parti içi süreçleri demokratik bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler