Sosyal Medya

Gündem

Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkıyor, aday 10 Mart’ta açıklanabilir

Millet ittifakının yarın yapacağı toplantısında kulislere göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkarken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener için…

Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkıyor, aday 10 Mart’ta açıklanabilir

Millet ittifakının yarın yapacağı toplantısında kulislere göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkarken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener için de ‘güçlü yardımcılık’ formülü tartışılıyor.

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yarın toplanıyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu dün yaptığı açıklamada “Biz İyi Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz” dedi.
Bu arada Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener’in önceki günkü görüşmesinin detayları da kulislere sızmıştı. BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre Kılıçdaroğlu partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında “İyi bir görüşme oldu” dedi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde de önceki akşam bir toplantı yapılmıştı. Bu toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerinden konuşuldu.

Millet ittifakının yarın yapacağı toplantısında kulislere göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkarken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener için de ‘güçlü yardımcılık’ formülü tartışılıyor. Hürriyet’ten Turan Yılmaz ve Umut Erdem’in haberine göre göre açıklama 10 Mart’a kalabilir.

Adaylık için Kılıçdaroğlu’nun adının öne çıktığı kulislerde, Akşener’in “güçlü cumhurbaşkanı yardımcılığı” formülü tartışılıyor. Seçimin kazanılması halinde hayata geçirilecek kabinenin kompozisyonunun da yine ortaklar arasında masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler