Sosyal Medya

Politika

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ne kadar imza topladı?

CHP'deki kurultaya geri sayım başlarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel'in topladığı imza sayısı belli oldu.

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ne kadar imza topladı?

CHP’deki kurultaya geri sayım başlarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in topladığı imza sayısı belli oldu.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan 38. Olağan Kurultay’a hazırlanıyor. Kurultayın teması “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlikte kurultayı” olarak belirlenmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Divan Başkanlığı’nı üstlenecek.

 

Kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapılacakken, ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri gerçekleştirilecek. Toplam 1368 delegenin oy kullanacağı kurultayda, CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, PM üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imzası gerekecek.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay öncesinde delegelerin desteği konusunda değişimcilerle yakın bir mücadele içinde olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun kurultayın oylama öncesindeki son konuşmasında, “Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım” şeklinde bir açıklama yapabileceği ifade ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre de benzer bir açıklama yapmış ve “Genel Başkanımız muhtemelen kurultayda da son kez yetki isteyecek kurultay delegelerinden” demişti.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun en az 700-800 delegenin imzasını alarak adaylığını açıklamayı hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca, CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel’in de yaklaşık 600 delegenin imzasını topladığı ifade edildi.

 

Kurultay salonuna asılan “Oyunun farkındayız, liderimizin yanındayız” ifadelerini içeren pankart dikkat çekmiş, ancak Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bu pankart kaldırıldı. Kurultay Hazırlık Komitesi tarafından onaylanmayan pankartların salonda bulunmasına izin verilmeyeceği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler