Sosyal Medya

Gündem

Kılıçdaroğlu Bayramın 1.Gününü Depremzedelerle Geçirdi, Bir Günde 3 Saldırı Yapıldı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu…

Kılıçdaroğlu Bayramın 1.Gününü Depremzedelerle Geçirdi, Bir Günde 3 Saldırı Yapıldı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu iller arasında yer alan Adıyaman’a geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı’nda depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ile ittifakın diğer büyükşehir belediye başkanları, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, her biri ayrı bir ilde olmak üzere deprem bölgesinde vatandaşlarla Halil İbrahim Sofrası Buluşması’nda biraraya geldi. Kılıçdaroğlu da bu kapsamda Adıyaman’da depremzedelerle buluştu.

Depremzedelerin yıkılan evlerinin ücretsiz teslim edilmesinin hukuki bir görev olduğuna dikkat çeken CHP lideri, “Bu kardeşinize güvenmenizi isterim. Benim saraylarda oturmak gibi bir merakım yok. Vatandaş saraylarda oturacak. Bakın, deprem oldu, konutlar yıkıldı. İnsanların dükkanları, evleri, ahırları yıkıldı. Şimdi diyorlar ki ‘Yapacağız, iki yıl ödemesiz, 20 yıl, parayı tekrar geri alacağız’. Bay Kemal’in sözü var; o evlerin tamamı yapılacak, depreme dayanıklı yapılacak, anahtarları teslim edilecek, bir kuruş alınmayacak’’ dedi.

‘’Allah aşkına ya kul hakkı yiyenlere bir daha oy vermeyin“

Bölge ziyareti kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesindeki vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sizden benim istediğim tek şey var; sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Vicdanınızın sesini dinleyin. Allah aşkına ya kul hakkı yiyenlere bir daha oy vermeyin ya. Kul hakkı yiyene oy vermeyin, size hesap verene oy verin. O Beşli Çetelerden paraların tamamını alacağım; Besni’ye, Urfa’ya, Adıyaman’a getireceğim. Bu bölgede herkesin kazandığı, huzur içinde yaşadığı bir kenti, bir dünyayı yaratacağım inşallah. Bağlantı yollarınızın yapılmadığını da söylediler. Onu da biliyorum. Yapamazlar bunlar. Bunlar Beşli Çete’ye çalışır, Bay Kemal halka çalışır. Sizin için çalışır. Çoluk çocuğunuzun perişan halini ben biliyorum. Torpili olan giriyor, torpili olmayan giremiyor. O torpili de bitireceğim. Bütün gençlere sözüm var. Kimsenin hakkını, hukukunu, kimseye yedirmeyeceğim.“

“Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir”

Öte yandan Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin mezarlıkta dua ettiği sırada bir kişi sözlü tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Twitter hesabından, “Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim” açıklamasını yaptı.

Öte yandan bayramın ilk gününü depremzedelerle geçiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini VOA Türkçe’ye değerlendiren Adıyamanlı depremzedeler ise, çok memnun olduklarını dile getirerek, ziyaretin böyle bir günde kendilerine cesaret verdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’na, ziyaretleri sırasında CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ile Engin Özkoç, Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet eşlik etti.

Adıyaman’da Kılıçdaroğlu’na 3 saldırı girişimi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’a gelerek vatandaşlarla bayramlaştı. Ziyaretlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, türbe ziyareti sırasında saldırı girişimine maruz kaldı. Kılıçdaroğlu’nun mezarlıktaki provokasyonun ardından bu kez Adıyaman’da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ne giden CHP’lilere bir grup saldırmak istedi.

Aykırı haber sitesinin paylaştığı görüntülerde, çevredekilerin “Buraya gelmeyin kardeşim” dediği duyuldu. Bir başka vatandaşın ise, “Sen buranın adamı değilsin” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’da seçim çalışması yürüten CHP araçlarından birine, AKP’nin Kahta ilçesindeki seçim ofisi önünde bekleyenler tarafından tekme, yumruk ve küfürlü saldırıda bulunuldu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Adıyaman’da temaslarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Samsat ilçesindeki çalışmalarının ardından, akşamüstü Adıyaman Havaalanı’na doğru konvoyla yola çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile birlikte en önde bulunduğu araç Kahta’dan geçerek havaalanına gitti.

Ancak CHP konvoyunun en sonunda bulunan bir araç Kahta’daki AKP seçim ofisinin önünden geçerken orada bekleyenlerin bir kısmı, bariyerleri aşarak karşı tarafta bulunan yola doğru koştu ve CHP aracına sinkaflar arasında tekme ve yumruk savurdu. Kısa süreli saldırı, aracın hareket ettiği sırada, caddede bekleyen sivil polislerin olay yerine gelmesi ile sona erdi. Saldıranlar, arkadaki aracın basın mensuplarına ait olduğunu öğrenince, polisin de yönlendirmesiyle aracın geçmesine izin verdiler.

VoA, Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler