Sosyal Medya

Genel

Araştırma: İl bazında hangi parti kaç milletvekili çıkaracak?

Araştırmaya göre Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi de Ümit Özdağ’ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi de milletvekili çıkaramıyor.…

Araştırma: İl bazında hangi parti kaç milletvekili çıkaracak?

Araştırmaya göre Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi de Ümit Özdağ’ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi de milletvekili çıkaramıyor.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs’taki seçimlerde yurt içi ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağını açıklamıştı. Yener’in verdiği bilgilere göre 421 ilçede seyyar sandık kurulacak. Seyyar sandıklarda oy kullanacak olan seçmen sayısı ise 6 bin 215…
Sözcü yazarı Saygı Öztürk ise bugünkü yazısında, gönüllü olarak seçim araştırmaları yapan Mehmet Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Polimetre Veri Madenciliği ve Analiz’in partilerin hangi ilde kaç milletvekili çıkaracağına ilişkin çalışmasına yer verdi.

Ölçer; “Eğer bütün illerde tek liste olarak seçime girselerdi, AKP 15, MHP 1, HDP 2 milletvekili eksik çıkaracaktı. Bu durumda CHP ve İYİ Parti 18 milletvekili eksik çıkaracak” dedi.

 

 

 

kisagalganet.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler