Sosyal Medya

Politika

21 eski CHP milletvekili, Kemal Kılıçdaroğlu’na tam desteklerini açıkladı

27. dönem CHP milletvekilleri, eğer seçimi kazanmış olsalardı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun politikalarının gelecekte üniversitelerde demokrasi dersi olarak öğretilebileceğini düşünerek desteklerini bildirdi. Aynı milletvekilleri, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmanın ve 31 Mart Yerel Seçimleri'ni kazanmanın tüm CHP üyelerinin sorumluluğu olduğunu belirtti.

21 eski CHP milletvekili, Kemal Kılıçdaroğlu’na tam desteklerini açıkladı

27. dönem CHP milletvekilleri, eğer seçimi kazanmış olsalardı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikalarının gelecekte üniversitelerde demokrasi dersi olarak öğretilebileceğini düşünerek desteklerini bildirdi. Aynı milletvekilleri, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmanın ve 31 Mart Yerel Seçimleri’ni kazanmanın tüm CHP üyelerinin sorumluluğu olduğunu belirtti.

 

 

Parlamentodaki 95 milletvekilinin ardından, CHP’nin bu hafta sonu yapılacak olağanüstü kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek 21 eski milletvekili de açıklandı.

 

27. dönem milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’na verdikleri desteği “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma hedeflerinin net olduğunu” belirtti. Mayıs seçimlerindeki yenilginin Kılıçdaroğlu’nun tek sorumlusu olmadığını ifade eden açıklamada, seçim sürecine dair eleştiriler de yer aldı.

 

Açıklamada, “Şimdi herkes değişim istiyor. Bir kesim sadece ‘Genel Başkan değişimi’nden bahsediyor. Hatta uzun yıllar karar alma mekanizmalarının en üstlerinde bulunanlar, sorumluluklarını görmezden gelerek kendilerini ‘değişim’ taraftarı olarak ilan ediyorlar. Bu kabul edilemez ve hakkaniyetli değil” denildi. Eski vekiller, ayrıca “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmanın ve 31 Mart Yerel Seçimleri’ni kazanmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu” vurguladı.”

 

CHP’li 21 milletvekilinin açıklaması şu şekilde:

 

“Seçimi kazanma olasılığını aklımızın ucundan bile geçirmemiştik. Bu nedenle üzüntümüz ve hayal kırıklığımız çok derin oldu. Ancak umutsuzluğa kapılmadık ve mücadele inancımızı hiç kaybetmedik. Çünkü biliyoruz ki sonunda galip gelecek olan demokrasi olacaktır.

 

Eğer seçimi kazanmış olsaydık, Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikaları belki de üniversitelerde demokrasi dersi olarak okutulacaktı. Herkes başarının bir parçası olacaktı ve başarı paylaşılamayacaktı. Ancak hem Cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimlerini kaybettik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tek sorumlu olarak gösterildi. Ancak gerçek şu ki, eğer başlangıçta daha iyi bir performans sergileyebilseydik, seçimi kaybetmemizde herkesin bir derece sorumlu olduğu anlaşılırdı.

 

Seçimi kaybetmenin tek bir nedeni bulunmamaktadır.

 

Millet İttifakı içindeki siyasi partiler ve demokrasi güçleri, seçimlerde tek bir adayla gitmenin gerekliliğini savunmuş ve bu yönde bir karar almışlardır. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın Anayasa’ya aykırı bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan’ı aday göstermesine rağmen, bunun kabul edilmesi büyük bir kabullenmeyle karşılanmıştır.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı geç açıklanmış ve ‘kazanacak aday’ tartışmalarına yol açmıştır.

 

Meral Akşener’in müzakereleri terk etmesi, Millet İttifakı’na yönelik seçmenler arasında büyük bir bölünmeye yol açmıştır.”

 

Bazı Millet İttifakı partileri, Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmenlerine ikna edemememişlerdir.

 

Milletvekili adaylarının, 8 kişilik bir komisyon tarafından yapılan mülakatlarla seçilmesi, örgütlerin tercih ettiği adayların listeden çıkmasına neden olmuştur. İl başkanlarının büyük bir bölümü seçilecek yerlerden aday gösterilmezken, üç, dört, beş veya altı dönem milletvekilliği yapmış olanların tekrar aday gösterilmesi, örgüt içinde ciddi tepkilere yol açmıştır.

 

Şu anda herkes değişimi talep etmektedir. Ancak bazıları sadece “Genel Başkan değişikliği” ile sınırlı bir değişim istemektedir. Hatta uzun yıllardır en üst düzeyde kararlar alanlar, sorumluluklarını göz ardı edip kendilerini sadece “değişim” taraftarı olarak ilan etmektedirler. Bu kabul edilemez ve adil değildir. CHP, parti içi demokrasiyi uygulayan tek parti olmasına rağmen, yazılı olmayan ancak herkesin benimsediği demokratik kurallara sahiptir. Bu kurallar “bir defalığına” da olsa ihlal edilemez. Bu nedenle Genel Başkan adaylarının sadece “fiili” olarak değil, “resmi” olarak da bu kurala uymaları doğru ve demokratik bir yaklaşımdır.

 

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir ve kurucu ideali temsil etmektedir. Cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık ve inkılapçılık ilkeleri bu topraklarda kök salmıştır. CHP, değişimi, yenilenmeyi ve dönüşümü gerçekleştirebilecek iradeye ve kadrolara sahiptir.

 

Amacımız nettir! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandırma hedefini ortaya koymuştur. Bu hedef, kurultaylarımızda oy birliğiyle kabul edilmiştir.

 

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde, gemiyi güvenli limana yanaştırma ve 31 Mart Yerel Seçimleri’ni kazanma görevi hepimizindir.

 

Yolumuz açık olsun…”

 

İmzacı eski milletvekilleri:

Ali Haydar Hakverdi (Önceki Dönem Ankara Milletvekili ve PM Üyesi)

Ali Keven (Önceki Dönem Yozgat Milletvekili)

Ali ŞEKER (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)

Atila Sertel (Önceki Dönem İzmir Milletvekili)

Aydın Özer (Önceki Dönem Antalya Milletvekili)

Burak Erbay (Önceki Dönem Muğla Milletvekili)

Çetin Osman Budak (Önceki Dönem Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı)

Emine Gülizar Emecan (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)

Mustafa Tuncer (Önceki Dönem Amasya Milletvekili)

Nihat Yeşil (Önceki Dönem Ankara Milletvekili)

Okan Gaytancıoğlu (Önceki Dönem Edirne Milletvekili)

Servet Ünsal (Önceki Dönem Ankara Milletvekili)

Serkan Topal ( Önceki Dönem Hatay Milletvekili)

Sibel Özdemir (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)

Suzan Şahin (Önceki Dönem Hatay Milletvekili)

Süleyman Girgin (Önceki Dönem Muğla Milletvekili)

Tacettin Bayır (Önceki Dönem İzmir Milletvekili)

Turabi Kayan (Önceki Dönem Kırklareli Milletvekili)

Turan Aydoğan (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)

Ünal Demirtaş (Önceki Dönem Zonguldak Milletvekili)

Yıldırım Kaya (Önceki Dönem Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler