Sosyal Medya

Ekonomi

Kredi kartı faizleri yılbaşına kadar artmayacak!

Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Bu artışın ardından kredi kartı faiz oranlarında ve üye iş yerlerine uygulanan komisyon oranlarında bir değişiklik yapılmayacağı duyuruldu.

Kredi kartı faizleri yılbaşına kadar artmayacak!

Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40’a çıkardı. Bu artışın ardından kredi kartı faiz oranlarında ve üye iş yerlerine uygulanan komisyon oranlarında bir değişiklik yapılmayacağı duyuruldu.

 

 

 

Kredi kartıyla alışveriş yapmak, vatandaşlar için giderek zorlaşan bir durum haline gelirken, bu flaş karar Aralık ayında kredi kartı faiz oranlarında bir değişiklik olmayacağını belirtti.

 

Merkez Bankası’nın açıklamasına göre:

 

“Kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Aralık ayında herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

 

Kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranları ile üye işyerlerine uygulanan azami komisyon oranlarının hesaplanmasında referans olarak belirlenen oranlar, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntemle hesaplanarak duyurulmaktadır.

 

Bu referans oran, bankaların uyguladığı 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduat faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı baz alınarak belirlenmekte ve her ayın sondan beşinci iş gününde ilan edilmektedir. Eğer referans oran, en son ilan edilen orandan yüzde beşten fazla bir değişiklik gösterirse güncellenmektedir.”

 

1 Kasım itibarıyla kredi kartı işlemlerinde uygulanan faiz oranları yüzde 3.71 seviyesindeydi, KMH ve nakit avans işlemlerinde ise yüzde 4.47 seviyesinde bulunuyordu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler