Sosyal Medya

Para-banka-finans

Kızılay’da vatandaştan bedavaya alınan kana yüzde 100 zam!

Depremde çadır satması ile gündeme gelen Kızılay, 23 Mart itibarıyla 502 TL olan bir torba kanı 980 TL yaptı. CHP…

Kızılay’da vatandaştan bedavaya alınan kana yüzde 100 zam!

Depremde çadır satması ile gündeme gelen Kızılay, 23 Mart itibarıyla 502 TL olan bir torba kanı 980 TL yaptı. CHP Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Kızılay’ın kan üzerinden yaptığı fiyat artışlarını eleştirdi. İlgezdi, “Böyle bir zamanda kana SGK üzerinden zam yapmak, yağmur yağıyorken şemsiye satmaya benzer. SGK’nın içini boşaltmak demek vatandaşlarımızı ücretsiz sağlık hizmetlerinden de mahrum bırakmak demektir” dedi.

6 Şubat depremlerinde felakete gereken desteği vermediği ve derneklere çadır satması nedeniyle eleştiri ve tepkilerin hedefine oturan Kızılay son olarak kan stoklarındaki düşüşle gündeme gelmişti. Yaşananların ardından kan bağışının azalması stokların asgari düzeyin altına inmesine sebep olmuştu.

Başta muhalefet olmak üzere kuruma kan bağışı çağrıları yapılmıştı. Stoklar çağrılar sonrası toparlanma eğilimine girerken Kızılay yeni bir konuyla gündem oldu. Kurum 23 Mart itibarıyla 502 lira olan bir torba kanın fiyatını 980 lira yaptı. Konuyu gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi fiyat artışına ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler