Sosyal Medya

Borsa

ANALİZ: ‘Piyasalar kısa araya iyimser bir zeminde giriyor…’

Yurt dışında Jackson Hole yurt içinde ise PPK toplantısı gibi iki önemli konu başlığını geride bırakan piyasalar beklentilerimize paralel olarak yeni haftaya momentum kazanma çabası ile başladı...

ANALİZ: ‘Piyasalar kısa araya iyimser bir zeminde giriyor…’

Yurt dışında Jackson Hole yurt içinde ise PPK toplantısı gibi iki önemli konu başlığını geride bırakan piyasalar beklentilerimize paralel olarak yeni haftaya momentum kazanma çabası ile başladı. Her ne kadar Fed kısa vade için net bir tablo ortaya koymayarak tüm opsiyonları masada tutmaya devam etse de Powell’ın söylemlerinin en azından Eylül ayı toplantısında faiz artırımı olmayacağına yönelik görüşleri güçlendirmesi risk iştahının destek bulmasını sağlıyor.

Geçtiğimiz hafta yüksek volatiliteye sahne olan Borsa İstanbul ise yeni haftaya kritik teknik seviyeleri aşarak oldukça güçlü bir görünüm altında başladı. Yarın Zafer Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

TL: PPK toplantısının geride kalmasının ardından denge bulmaya çalışan USD/TL kurunun yeni haftaya daha sakin bir görünüm altında başladığını gördük. Bu kapsamda kurun yaklaşık olarak 26,50’den geçen 50 günlük hareketli ortalamasına yakın bir seyir izlediğini görüyoruz. Makroekonomik veri tarafında ise yoğunluk artıyor. Saat 10.00’da TÜİK Ağustos ayı ekonomik güven endeksini ve Temmuz ayı dış ticaret verilerini açıklayacak. Farklı güven endekslerinin bileşiminden oluşan ekonomik güven endeksi Temmuz’da bir önceki aya göre %1,8 oranında azalarak 99,3 değerini almıştı. Son açıklanan güven endekslerinin geri çekildiğini düşünürsek bugün de aşağı yönlü bir eğilim görmemiz sürpriz olmayacaktır. Dış ticaret rakamlarında ise öncü nitelikteki geçici gümrük verileri Temmuz ayında dış ticaret açığının -12,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini göstermişti. Bu rakam aynı zamanda ortalama piyasa beklentisini oluşturuyor.

Borsa İstanbul: Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi BIST-100 endeksi Haziran ayında 5750 direncini kırdıktan sonra yeni bir trend doğrultusunda hareket etmeye başladı. Bu trendin destek noktası 7500’de yer alıyor. Dolayısıyla bu seviyenin üzerinde kalındıkça trend doğrultusunda yukarı yönlü hareket edilebileceğine sıklıkla dikkat çekiyoruz. Ancak trend içinde son dönemde 7870 puan direncinin oluştuğunu görüyorduk. Momentum kazanılması için bu seviyenin aşılması gerektiğine yönelik görüşümüz buradan kaynaklanıyordu. Dün açılış ile birlikte 7870’in üzerini test etmeye başladık. Bu bölgede kalınması halinde yukarıda 8150-8200 bölgesine doğru bir eğilim oluşmasını bekleriz.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 8544 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8485, 8416, 8357 ve 8288 destek olarak izlenebilir. 8604, 8673, 8732 ve 8801 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 26.5854 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 26.3995, 26.1865, 26.0005 ve 25.788 destek olarak izlenebilir. 26.7715, 26.984, 27.1705 ve 27.383 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ünlü & CO

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler