Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Dün yukarı bakan borsanın bugün yönü aşağıya döndü. BİST100 bugün %0,74 düşerek 7987 seviyesinden kapandı. Dünkü yükselişin ardından endeks bugün öğleden önce satış baskısı altındaydı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Dün yukarı bakan borsanın bugün yönü aşağıya döndü. BİST100 bugün %0,74 düşerek 7987 seviyesinden kapandı. Dünkü yükselişin ardından endeks bugün öğleden önce satış baskısı altındaydı. Sonrasında hafif toparlanma görsek de kapanışa doğru gelen satışlar endeksin 8000 kritik seviyesinin altında kapanmasına neden oldu.

BİST100’deki hisselerden bugün 73 tanesi düşerken 25 tanesi yükseldi. Son bir kaç gündür yükselişte olan havacılık hisselerindeki satışlar bugün endeksi aşağıya çeken önemli bir etmen oldu. Çimento ve madencilik hisselerinde ise bugün alımlar göze çarptı.

Bugün %1’in üzerinde düşen hizmetler endeksi borsanın geneline göre daha kötü performans gösterdi. %2,34 gerileyen ulaştırma ise endeksi günün en çok kaybettiren sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksindeki düşüş %0,16 olurken holdingler endeksi %0,44 düştü. Elektrik endeksi %0,68 gerilerken inşaat endeksi %0,69 yükseldi.

Hala 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kalsa da endeksin 8000 seviyesinin altında kapanış yapması olumsuz. Bu seviyenin üzerine kalıcı olarak çıkmakta zorlanacağı anlaşılıyor. Eğer bu seviyeyi aşamaz ve satışlar derinleşirse 7800 seviyesi izleyeceğimiz ilk destek seviyesi olacak. Endeksin tekrar güç kazanarak yükselişine devam etmesi durumunda ise 8250 seviyesini önemli direnç olarak takip edeceğiz.

Yarın ABD piyasaları Şükran Günü nedeniyle kapalı olurken Türkiye’de ise piyasaların gözü TCMB’nın faiz kararında olacak. Yarın TCMB’den 250 baz puan daha faiz artışı bekleniyor.

Az da olsa düzenli yükselişe devam eden USD/TL ise akşam saatlerinde bu sabahki seviyesinin üzerinde 28,84 seviyesine yakın işlem görüyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler