Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Dünkü sert düşüş sonrasında bugün borsadaki zaman zaman düşüşlerle kesilen tepki yükselişi sınırlı kaldı. Jeopolitik belirsizliklerin hala kaybolmamış olması bunda etkili oldu diyebiliriz...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Dünkü sert düşüş sonrasında bugün borsadaki zaman zaman düşüşlerle kesilen tepki yükselişi sınırlı kaldı. Jeopolitik belirsizliklerin hala kaybolmamış olması bunda etkili oldu diyebiliriz. BİST100 bugün %3,19 yükselerek 7662 seviyesinden kapanış yaptı.

Sabah saatlerinde, dün gördüğü en düşük seviyenin de altına gerileyen BİST100 endeksi 7400 seviyesinden gelen tepki alışlarıyla yükselişine başladı. Öğleden sonra TCMB’nin faiz kararı sonrasında satışlarla karşılaşsak da kısa sürede gelen alımlarla endeks 7700 üzerine doğru tekrar toparlandı. Seansın son saatlerinde ise bir miktar aşağı düzeltme gördük.

TCMB bugünkü PPK’da politika faizini beklentilere paralel 500 baz puan daha artırarak %30’dan %35’e çıkarttı. Böylece TCMB %8,5’ten başladığı faiz artış döngüsünde politika faizini beşinci kez artırarak %35’e kadar yükseltmiş oldu. Bir sonraki toplantıda da faiz artışlarına devam etmesini bekliyoruz.

Bugün BİST100’de 96 hisse yükselirken sadece 3 hisse günü negatif kapattı. Özellikle çimento, demir-çelik ve holding hisselerinde yükselişler dikkat çekti. Perakende ve gıda hisselerindeki artışlar ise çok daha sınırlı kaldı.

Bugün bir tanesi hariç tüm sektör endekslerinde artışlar vardı. Toptan ve perakende ticaret endeksi bugün %0,3 geriledi. Günün en çok yükselen sektör endeksi ise %6,37 ile turizm endeksi oldu. Bankacılık endeksindeki yükseliş %2,35’te kalırken ulaştırma endeksi %5,17 yükseldi.

BİST100’ün tekrar 7600 seviyesinin üzerinde kalmasını olumlu buluyoruz. Yükselişin devam etmesi için 7800 seviyesinin aşılması önemli olacak. Bu seviyenin üzerinde ise 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8000 seviyesi önemli bir direnç seviyesi olacak. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız durumunda ise 7600 seviyesinin altında 7400 seviyesini önemli destek seviyesi olarak izleyeceğiz.

USD/TL ise bu akşam %0,1 yükselişle 28,16 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler