Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada toparlanma çabası başarısız olunca kapanışa doğru sert düzeltme geldi. BİST100 günü %1,79 düşüşle 8013,89 seviyesinden tamamladı. Hafta başında 8400 seviyesini deneyip sonrasında 8100 seviyesine kadar gerileyen endeks bu sabah alıcılı başlamıştı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada toparlanma çabası başarısız olunca kapanışa doğru sert düzeltme geldi. BİST100 günü %1,79 düşüşle 8013,89 seviyesinden tamamladı. Hafta başında 8400 seviyesini deneyip sonrasında 8100 seviyesine kadar gerileyen endeks bu sabah alıcılı başlamıştı. Bank of America’nın Türk bankalarına ilişkin hedef fiyatları yükseltmesi son günlerde oldukça olumsuz ayrışan banka hisselerine sabah saatlerinde alım getirdi. Endeks bir süre 8200 civarında dar bantta hareket etse de 8200 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı ve özellikle öğleden sonra derinleşen satışlar eşliğinde hızla 8000 kritik seviyesine kadar geriledi.

Bugün borsada genele yayılan bir zayıflık vardı. Endekste 81 hisse düşerken 19 hisse yükseldi. Güne iyi başlayan bankacılık endeksi günün sonunda %1,26 düşerken holding endeksi %1,3 geriledi. Ulaştırma endeksindeki düşüş %1,38 olurken elektrik endeksi %1,94 düştü. Günü yükselişle tamamlayan iki sektör endeksinden sigorta endeksi %1,36 teknoloji endeksi ise %0,43 artıdaydı.

Bugün ABD enflasyon verisi beklentilerin bir miktar üzerinde açıklandı, çekirdek enflasyon verisi ise beklentilere uyumlu geldi. Açıklanan veriler Fed’in Kasım’daki faiz kararına ilişkin belirsizliği artırsa da piyasalarda önemli bozulmaya neden olmadı.

TCMB’nın gelecek hafta 21 Eylül toplantısında alacağı faiz kararı ise BİST’te bankacılık hisseleri başta olmak üzere borsanın yönü konusunda önemli olacak. Piyasadaki beklenti en az 500 baz puanlık bir artış yapılacağı yönünde. Daha düşük bir faiz artırımının enflasyonist beklentileri artıracağı için BİST’e ilgiyi artıracaktır. 500-750 baz puanlık artış ise para politikasında normalleşmenin devamı şeklinde yorumlanacaktır.

Endeks önümüzdeki günlerde 8000 seviyesinin üzerinde kalmayı başarırsa 8200 ve 8400 seviyelerini önemli direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Satışların devam etmesi durumunda ise 7800 seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak çalışacaktır.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler