Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftanın son gününü ayın da ilk gününü güçlenerek tamamladı. BIST100 bugün %1,75 yükselişle 8056 seviyesinden kapanış yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftanın son gününü ayın da ilk gününü güçlenerek tamamladı. BIST100 bugün %1,75 yükselişle 8056 seviyesinden kapanış yaptı. Günün ilk kısmında 8000 civarında seyreden endekste özellikle ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinden sonra alımların hızlandığını gördük.

ABD’de bugün açıklanan tarımdışı işsizlik verisinin alt kırılımları, işsizlik ve saatlik ücretler verileri küresel piyasalarda risk iştahını artırmaya yetti. ABD’de son dönemde gelen veriler Fed’in faiz artışı döngüsünü sonlandıracağı beklentisini artırıyor ve piyasalar da buna olumlu tepki veriyor.

Bugün BİST’te sabah saatlerinde bankacılık hisselerindeki alışlar endeksi desteklerken son saatlerde ulaştırma, demir-çelik ve enerji hisselerinde yükselişler dikkat çekti. Bankacılık endeksi %1,6 yükselirken günün en çok artan sektör endeksi ulaştırma endeksi %3,2 yükseldi. Elektrik endeksindeki artış ise %2,6’yı aştı. Endekste 69 hisse yükselirken 28 hisse düştü.

Türkiye’nin risk priminde düşüş devam ediyor. Türkiye 5 yıllık CDS’i 370 seviyesinin de aşağısına geriledi. Bu borçlanma maliyetlerinin de aşağıya gelmesi anlamına geliyor ki özellikle bankacılık hisselerine olumlu yansıyor.BİST bugünkü kapanışla hem 8000 kritik seviyenin hem de dolar bazında 300 seviyesinin üzerinde kapanış yapmış oldu. Endeksin son günlerde aşmakta zorlandığı 8000 seviyesinin üzerinde kapanış yapması olumlu.

Gelecek hafta 8100 seviyesini önemli direnç olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde ise 8300-8500 aralığı denenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 7800 seviyesi kritik, daha aşağıda 7700-7600 aralığı önemli.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler