Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Son saatlerde derinleşen satışlar sonrası BIST100 günü %2,18 aşağıda 7602 seviyesinde tamamladı. Endeks güniçinde uzun bir süre dar bantta yatay hareket ettikten sonra, seansın son üç saatinde gelen satışlarla sert bir düzeltme yaşadı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Son saatlerde derinleşen satışlar sonrası BIST100 günü %2,18 aşağıda 7602 seviyesinde tamamladı. Endeks güniçinde uzun bir süre dar bantta yatay hareket ettikten sonra, seansın son üç saatinde gelen satışlarla sert bir düzeltme yaşadı. Güniçinde güçlü kalmaya çalışan banka hisseleri de endeksi yukarıda tutmaya yetmedi.

Bankacılık endeksi günü %0,8 yukarıda kapatırken holding endeksi %1,4 düştü. Günün en çok kaybettiren sektör endeksi %5,5 düşüşle ulaştırma endeksi oldu. Turizm endeksi ise %2’ye yakın arttı.

Son günlerde endekste güniçi oynaklığın yükseldiğini görüyoruz. Bankalara getirilen KKM’den TL mevduata geçiş hedefi ile birlikte mevduat faizlerinde artış beklentisi, borsanın cazibesinin azalabileceği endişelerini de artırıyor. TL mevduat faizleri %42 zirve seviyelerinden son günlerde %30’un altına gerilemişti. Mevduat faizlerinin ulaşacağı yüksek seviye önemli olacak.

Yarın açıklanacak olan TCMB’nın faiz kararı ve karar metninde yazılacaklar kritik önemde. Politika faizinin 250 baz puan artışla %17,5’den %20’ye yükseltilmesi bekleniyor. Haftasonu KKM ile ilgili alınan karar sonrasında yarın beklentilerin altında bir artış bu sefer hayal kırıklığı yaratabilir.

BİST100’de 7550 seviyesinin de altına gerilemesi durumunda takip edeceğimiz önemli destek seviyeleri 7300 ve 6850. Yükselişlerde ise son günlerde aşılamayan 7850 seviyesi ile 8250 önemli direnç seviyeleri olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler