Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa oynaklığın yüksek olduğu bir günü daha geride bıraktı. BİST100 bugün %0,33 gerileyerek 7771 seviyesinden kapandı. Güne alıcılı başlayan endeks sabah saatlerinde bir ara 7900 seviyesini aşarak rekor kırdı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa oynaklığın yüksek olduğu bir günü daha geride bıraktı. BİST100 bugün %0,33 gerileyerek 7771 seviyesinden kapandı. Güne alıcılı başlayan endeks sabah saatlerinde bir ara 7900 seviyesini aşarak rekor kırdı. Ancak öğleden sonra özellikle bankacılık hisselerinde yoğunlaşan satışların da etkisiyle 7700 seviyesinin altına kadar geriledi. Kapanışa doğru gelen toparlanma ise endeksin pozitif tarafa geçmesine yeterli olamadı.

BİST-30 endeksindeki kayıplar %1’i aşarken borsadaki küçük şirketlerde yükselişler dikkat çekiciydi. Özellikle sinai hisselerinde yükselişler endeksi yukarı çekti. Bugün en çok kaybettiren alt endeks olan bankacılık endeksi %2,6 gerilerken onu %1,5 düşen ulaştırma endeksi takip etti. Gıda sektör endeksindeki artış %3,9’e ulaşırken madencilik endeksi de %3,5’in üzerinde yükseldi.

Bu hafta Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararı piyasaların radarında. Politika faizinin 250 baz puan artışla %17,5’den %20’ye yükseltilmesi bekleniyor. Piyasa tarafından daha fazla merak edilen ise faiz karar metninde yazılacaklar. Cuma akşam ise Jackson Hole toplantısında Powell’ın yapacağı konuşma küresel piyasaların yönü açısından önemli olacak.

BİST100’de takip ettiğimiz ilk direnç seviyesi 7850. Endeks bu sabah bu seviyenin üzerinde kalıcı olamadı. Önümüzdeki günlerde bu seviyenin aşılması halinde bir üst direnç olarak, yılbaşındaki 300 dolar zirvesine denk gelen 8250 seviyesini takip edeceğiz. Endekste olası düzeltmelerde ise 7550 ve 7300 seviyeleri önemli destek seviyeleri olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler