Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa sabahki KKM şokunu çabuk atlattı. BİST100, kapanışa doğru hızlanan alımlarla birlikte haftanın ilk gününü %3,77 yükselişle 7796,65 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa sabahki KKM şokunu çabuk atlattı. BİST100, kapanışa doğru hızlanan alımlarla birlikte haftanın ilk gününü %3,77 yükselişle 7796,65 seviyesinden tamamladı. Hafta sonunda bankalara getirilen KKM’den TL mevduata geçiş hedefi sonucunda mevduat faizlerinde artış beklentisi borsanın sabah düşüşle açılmasına neden oldu. Özellikle banka hisselerinde satışlar derinleşirken sınai endeks güçlü kalmaya devam etti. Seansın son saatlerinde banka hisselerine de gelen alımlarla bankacılık endeksi günü %0,13 gibi hafif artıda kapatmayı başardı.

Endekste bugün sadece 9 hisse düşerken 91 hisse yükseldi. Bugün sinai endeks %4,75 yükselirken mali endeksteki yükseliş %2,3’te kaldı. Holding endeksi %3,2, ulaştırma endeksi ise %2,8 yükseldi.

BİST100’de yukarı hareketlerin devamında 7850 ve 8250 önemli direnç seviyeleri. Endeks Mart ayındaki 290 dolar zirvesinin hemen aşağısında, yılbaşındaki 300 dolar zirvesinden ise sadece %6 uzağında. Endekste düzeltmelerde 7550 ve 7300 seviyelerini önemli destek seviyeleri olarak izliyoruz. USD/TL ise bugün %0,2 yukarıda 27,16 civarında bulunuyor.

Bu hafta Perşembe günü TCMB’nın faiz kararı açıklanacak. Politika faizinin 250 baz puan artışla %17,5’den %20’ye yükseltilmesi bekleniyor. Karar metninde neler yazacağı piyasa tarafından merakla bekleniyor.  Bu hafta ayrıca Cuma günü, Powell’ın Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşma küresel piyasalar açısından önemli olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler