Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftanın son işlem gününde BİST100 %2,48 yükselerek 7400,57 seviyesinden kapandı. Güne alımlarla başlayan endekste özellikle öğleden sonra yükselişlerin hız kazandığını gördük...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftanın son işlem gününde BİST100 %2,48 yükselerek 7400,57 seviyesinden kapandı. Güne alımlarla başlayan endekste özellikle öğleden sonra yükselişlerin hız kazandığını gördük. Bir ara 7427 ile tarihi zirvesini yenileyen endekste bankalar, ulaştırma ve holding hisseleri alıcılıydı. Elektrik hisseleri genelinde ise satışlar hakimdi.

Bugün %3,3 yükselen bankacılık endeksi haftayı %9,6 primle kapatmış oldu. Ulaştırma endeksindeki yükseliş %5’i aşarken holdingler endeksi ise %3,2 arttı. BİST100 endeksinde bugün 82 hisse yükselirken 17 hisse de düştü.

Bugün İstanbul’da JP Morgan tarafından düzenlenen etkinlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Gaye Erkan yabancı yatırımcılarla görüştü. Bu toplantıyla Türk piyasalarına yabancı yatırımcı ilgisinin artacağı beklentisi piyasaları olumlu etkilemişe benziyor.

Ayrıca, TCMB’nın amaçladığı doğrultuda TL mevduat faizlerinin %42 zirve seviyelerinden son günlerde %30’un altına gerilemesi de getiri arayışındaki yatırımcılar için hisse senedi piyasasını cazip hale getiriyor.

BİST100’de önemli direnç seviyeleri 7800 ve 8200. Önemli destek seviyeleri ise sırayla 7250, 7100 ve 6800.

USD/TL güniçinde 27 seviyesinin üzerini görse de kalıcı olamadı ve bu seviyenin hemen altında kalmaya devam etti. TCMB tarafından açıklanan son reel efektif döviz kuru verilerine göre TL’nin reel değeri 2021 sonundan itibaren en düşük seviyesine geriledi.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler