Sosyal Medya

Gündem

Karabağ’da operasyon başlayınca Ermenistan Rus Barış Gücü’nden yardım istedi

Azerbaycan Karabağ’da operasyona başlayınca Erivan yönetimi Moskova’dan Rus Barış Gücü üzerinden yardım talebinde bulundu.

Karabağ’da operasyon başlayınca Ermenistan Rus Barış Gücü’nden yardım istedi

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın başlattığı operasyonu Karabağ halkına yönelik saldırı olarak tarif etti. Ermenistan Başbakanı Paşinyan Karabağ’da yaşanan durum sebebiyle Ermenistan Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı.

Ermenistan Güvenlik Konseyi Basın Servisi’nin yaptığı açıklamada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Karabağ’daki durum ile bağlantılı olarak Güvenlik Konseyi toplantısı düzenlediğini belirtti. Yapılan açıklamada toplantının gündeminin Azerbaycan’ın Karabağ’a karşı başlattığı geniş çaplı askeri operasyon olduğu vurgulandı.

“ERMENİSTAN’I ASKERİ GERİLİMLERE DAHİL ETME GİRİŞİMLERİ KABUL EDİLEMEZ”

Paşinyan Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a karşı başlattığı geniş çaplı askeri operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada Ermenistan’ı askeri gerilimlere dahil etme girişimlerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘Azerbaycan’ın 19 Eylül’de etnik temizlik politikasını tamamlamak amacıyla Dağlık Karabağ halkına karşı büyük çaplı bir saldırı daha başlattığı’ belirtildi.

Açıklamada, “Cezasız kalma duygusuyla hareket eden Azerbaycan, saldırının sorumluluğunu açıkça üstlendi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da Rus barış gücü birliğinin sorumluluk alanında ‘terörle mücadele eylemlerinin’ başlatıldığını duyurdu ve resmi açıklamasında belirtildiği üzere, bu konuda Rus barış güçlerinin komuta kademesinin yanı sıra Rus-Türk Ortak Gözlem Merkezi’ne de bilgi verdi” ifadelerine yer verildi.

‘Azerbaycan’ın Karabağ’a karşı saldırısını ve kitlesel suçunu kararlılıkla kınadığını’ bildiren bakanlık, “Bu tam üç yıl önce, 2020 yılında Dağlık Karabağ’a yönelik geniş çaplı güç kullanımının devamıdır” vurgusu yaparak ‘askeri tesisleri imha etme’ bahanesi ile hareket eden Azerbaycan’ın ateşine başta Hankendi olmak üzere sivil kentlerin ve köylerin maruz kaldığı savunuldu.

Açıklamada, “Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderlerinin 9 Kasım 2020 tarihli açıklamasına uygun olarak Karabağ’da konuşlanmış Rus barış gücü birliği de dahil olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasında başlıca sorumluluğu taşıyan BM Güvenlik Konseyi üyelerine, uluslararası ortaklara Azerbaycan’ın saldırganlığını durdurmak için açık ve kararlı adımlar atma çağrısında bulunuyoruz” denildi.

(SPUTNİK)

İLGİLİ HABERAzerbaycan, Karabağ'a operasyon başlattıAzerbaycan, Karabağ’a operasyon başlattı

İLGİLİ HABERAzerbaycan’ın Karabağ operasyonuna Rusya endişeyle bakıyorAzerbaycan’ın Karabağ operasyonuna Rusya endişeyle bakıyor

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler